Mainos

Erikoinen rikos: käsi pilkisti haudasta

Tuore Murharyhmä-lehti kertoo viime joulukuussa tapahtuneesta erikoisesta rikosjutusta. Murharyhmä on Helsingin väkivaltarikostutkijat ry:n julkaisema lehti.

Tapahtumat saivat alkunsa joulukuisena iltapäivänä, kun rikospoliisin väkivaltatoimiston ylikonstaapeli sai iltavuoron aluksi tehtävän selvittää miksi vainaja on haudassa.

- Hetken kuluttua kyllä selvisi, että tämä vainaja ei ollut arkussa ja oli hiukan liian lähellä pintaa näkyviin tullessaan, rikosylikonstaapeli Jukka Rintala kirjoittaa lehdessä.

Vainaja oli haudattu Malmin hautausmaalle vasta muutamaa päivää aiemmin. Haudan pinta oli kuitenkin vajonnut ja kuolleen käsi pilkisti maan uumenista.

Poliisi ja hautausmaan henkilökunta oli ryhtynyt pikku kaivurin avulla avamaan kuoppaa, josta paljastui pienikokoinen vainaja mustassa jätesäkissä. Aikuinen vainaja oli ehjä, joten ainakaan kannibalismia ei ollut havaittavissa.

Arkku oli paljon syvemmällä, ja sen kansi oli rikottu. Tilannetta oli mietitty hetki. Vainaja oli päätetty laittaa takaisin arkkuun, ja hauta luotiin umpeen.

Selvittelyä toimistossa

Hautausmaan henkilöstö osasi kertoa, että siunaustilaisuudessakin oli tapahtunut jotain erikoista.

- Soitin siunauksen suorittaneelle papille, joka kertoi tarinan, joka oli järkyttänyt häntäkin, rikosylikonstaapeli Rintala kirjoittaa.

- Papin mennessä siunauskappeliin, oli osa saattoväestä ollut ryhmittyneenä vainajan ympärille ja rukoillut tätä heräämään henkiin. Papin tullessa he olivat lopettaneet elvytysyrityksen.

Poliisi kyseli vainajan vanhempien kautta kuka olisi nyt voinut olla yrittämässä elvytystä.

- Selvisikin, että eräs entisen tuttavaperheen poika oli ollut henkiinherättämisestä kiinnostunut.

Kuulustelu poliisiasemalla

Parikymppinen mies oli suorittamassa siviilipalvelusta ja hän tuli lomallaan rikospoliisiin.

- Hän kyllä tiesi, mistä oli kysymys eikä tunnustamista kierrellyt.

Miehellä oli mukanaan lappu, jossa oli tunnustus: "Minä E.T. tunnustan avanneeni D.P.:n haudan Malmin hautausmaalla perjantain ja lauantain välisenä yönä 4.-5.12. Motiivina oli herättää D. kuolleista. Haudan avattuani otin ruumiin arkusta ja rukoilin D:n puolesta (puhuin ruumiille). Rukoiltuani D. ei kuitenkaan herännyt, joten laitoin ruumiin takaisin ja peitin haudan osittain. Tunnustan olevani yksin vastuussa kaikesta."

Sen enempää ei mies halunnut kertoa.

- Jäimme hiukan miettimään, että olisiko yksi mies lapiolla selvinnyt niin isosta kaivausurakasta ja olisiko asiaan sittenkin liittynyt esimerkiksi saatananapalvontaa, kun sitä kyseisellä siviilipalveluspaikalla oli noihin aikoihin esiintynyt.

Haudan avaajan isä maksoi kulut haudan korjaamisesta. Tekijä tuomittiin käräjäoikeudessa sakkoihin hautarauhan rikkomisesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.