Erikoinen ratkaisu – Meksikon F1-kuski antoi tahallista tasoitusta

Kotikonnuillaan Mexico Cityssa kisaava F1-kuski Sergio Perez ilmoitti, että olisi halutessaan saavuttanut aika-ajoista paremman tuloksen kuin 13. tilan. Jättäytyminen aika-ajofinaalista oli taktisesti kuitenkin järkevämpi päätös.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Meksikon GP viikonloppuna

Sunnuntai: Meksikon GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Perez painotti, että hyperpehmeillä renkailla hän olisi selviytynyt aika-ajoissa kymmenen joukkoon. Kisataktiikan kannalta oli kuitenkin parempi ajaa ultrapehmeillä renkailla, jotka Perez saakin starttiin. Kovemmat rengasseokset palvelevat kisataktiikkaa paremmin.

– Hyperpehmeillä renkailla vauhtimme olisi riittänyt aika-ajofinaaliin, mutta mielestämme se ei ollut riskin arvoista niillä renkailla. Starttaaminen sunnuntaina kovimmilla seoksilla antanee meille etua, Perez sanoi.

Perez on hyvin luottavainen, että taktiikka riittää pisteille.

– Meillä on periaatteessa parempi taktiikka lähtöruudustamme. Olen luottavainen mahdollisuuksiimme huomenna. Uskon valinneemme oikean taktiikan ja kykenevämme parantamaan asemiamme kisassa.

Perezin Force India-tallikaveri Esteban Ocon oli tuloksissa 11:s. Enemmän Pereziä harmitti kuitenkin jääminen 12. sijoittuneen Fernando Alonson taakse.

– Harmittelen ainoastaan, että Fernando pääsi edelleni. Minulta puuttui vähän pitoa viimeisellä nopealla kierroksellani Q2:ssa ja hän onnistui hyperpehmeillä renkailla pääsemään edelleni.



Lue myös:

    Uusimmat