Mainos

Erikoinen lähtökohta rauhanneuvotteluille - Rabbi kirosi Abbasin

Vaikutusvaltainen israelilainen rabbi on kironnut viikonvaihteessa palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin ja hänen väkensä loppuviikosta alkavien Lähi-idän rauhanneuvottelujen alla.

- Kadotkoot maailmastamme kaikki Israelia vihaavat ilkeät ihmiset kuten Abu Mazen (Abbas), julisti hallituksessa istuvan ääriortodoksisen Shas-puolueen hengellinen johtaja rabbi Ovadia Yosef saarnassaan.

- Iskeköön Jumala heidät vitsauksella maahan yhdessä kaikkien Israelia vainoavien ilkeiden palestiinalaisten kanssa, rabbi vyörytti.

Palestiinalaisten pääneuvottelija Saeb Erekat on tuominnut rabbin puheet ja pitää niitä kiihotuksena kansanmurhaan. Palestiinalaiset olivat erityisen tuohtuneita siitä, että kyse on Israelin hallituskoalitioon kuuluvan puolueen edustajasta.

Pääministeri Benjamin Netanjahun toimisto kiirehti ilmoittamaan, että rabbin saarna ei heijasta pääministerin tai hallituksen mielipiteitä vaan hallitus haluaa rauhaa.

Yhdysvallat on tuominnut rabin sanat erittäin hyökkääviksi. Rauhanneuvottelujen on määrä alkaa Washingtonissa 2. syyskuuta.

- Tällaiset lausunnot vahingoittavat rauhanneuvotteluja, USA:n ulkoministeriön johtava tiedottaja Philip Crowley sanoo.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.