Mainos

Erikoinen keksintö: Uudella kännykkäviestillä voi halata ja suututtaa

Uusi innovaatio pyrkii muuttamaan kännykän laitteeksi, jolla voisi koskettaa fyysisesti toisia.

MIT-yliopiston technology review -julkaisussa kerrotaan UIST-konferenssissa esitellystä "ForcePhone-prototyypistä". Kyseinen prototyyppi on kehitetty yhteistyössä Nokia Researcin ja Helsingin Tietotekniikan tutkimuslaitoksen kanssa.

ForcePhone nostaa kännyköiden värinä-ominaisuuden uusiin ulottuvuuksiin lisäämällä puheluihin "kosketusmahdollisuuden".

Ominaisuutta esiteltiin muunnelluilla Nokia N900 -puhelimilla. Kun henkilö puristaa luuria puhelun aikana, niin samalla toisen osapuolen puhelin värähtää puristuksen mukaisesti.

Ns. "pressages-viestejä" eli paineviestejä pystyy lähettämään tavallisen puhelun aikana tai Skype-puhelun välityksellä.

Prototyyppipuhelimessa on painalluksen rekisteröivä sensori, joka tunnistaa ja välittää neljä eri voimakkuutta painalluksissa.

Kehitysasteella olevaa tekniikkaa on jo päästy testaamaan tositoimissa: Kolme etäsuhteessa elänyttä pariskuntaa on nimittäin testannut prototyyppipuhelimia. Testissä tarkkailtiin kuukauden ajanjaksolla puheluiden aikana lähetettyjen painallusten määrää.

Yhden pariskunnan kerrotaan kehittäneen paineviestien avulla eräänlaisen "virtuaalisen halailun". Toisen testaajan mukaan kova painallus puolestaan välitti erittäin tehokkaasti ärtymystä ja samalla suututti vastapuoltakin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.