Erikoinen friikki-tempaus: Burleskitaiteilija lihakoukuissa eläinten oikeuksien puolesta

Australialaissyntyinen burleskitaiteilija Lucky Hell järjestää sunnuntaina 7.8. ainutlaatuisen friikkisirkusnäytöksen Kaivopuiston rannassa Helsingissä. Ilmaisnäytöksessä Lucky roikkuu ihoonsa kiinnitettävien lihakoukkujen varassa korkeasta nosturista.

Rajulla esityksellään taiteilija haluaa herättää keskustelua turkiseläinten kohtelusta Suomessa.

– Suomi on valtio, joka korostaa hyvinvointia ja tasa-arvoa. On järkyttävää, miten tällaisessa valtiossa voidaan samalla hyväksyä turkistarhat, joissa eläimet alistetaan elämään täysin ala-arvoisissa olosuhteissa. Esitykselläni muistutan, että minä voin tehdä ihollani mitä haluan, mutta turkiseläimillä ei ole mahdollisuutta valita kohtaloaan, taiteilija Lucky Hell muistuttaa.

Lucky Hellin friikkisirkusnäytöksessä on läsnä myös eläinsuojeluliitto Animalia, joka jakaa yleisölle tietoa turkistarhauksesta sekä eläinten oikeuksista.

Lucky Hell: Lucky Hell on australialaissyntyinen taiteilija, joka muutti kolme vuotta sitten Lontoosta Suomeen. Hän on esiintyjä, jonka alaa ovat niin miekannielentä, burleski, tanssi, tulennielentä ja lihakoukuissa roikkuminen. Lucky esiintyi Animalian juhlavuoden Eläin! -tapahtumassa huhtikuussa ja toimii aktiivisesti eläinten oikeuksien puolustajana.

Esityksen aika ja paikka: Sunnuntai 7.8. klo 15-16. Kaivopuiston ranta, Ehrenströmintie 3, Cafe Ursulasta länteen päin noin 100 metriä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat