Mainos

Ericssonin tulos odotettua parempi

Ericsson keräsi voittoa enemmän kuin markkinat olivat ennakoineet. Tulos jäi kuitenkin viime vuotta heikommaksi.

Maailman suurin televerkkojen valmistaja Ericsson esitteli hieman viime vuotista heikomman tuloksen huhti-kesäkuulta. Voittoa kertyi silti enemmän kuin markkinoilla oli ennakoitu, ja Ericssonin toimitusjohtaja Carl-Henric Svanberg arvioi loppuvuoden näkymät hyviksi.

- Olemme tyytyväisiä voittomarginaaleihimme. Markkinanäkymät vaikuttavat nyt paremmilta kuin ensimmäisen vuosineljänneksen jälkeen, Svanberg sanoi lehdistötilaisuudessa.

Ericssonin nettovoitto toiselta vuosineljännekseltä oli 8,3 miljardia kruunua eli noin 900 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin voitto oli 8,5 miljardia kruunua. Liikevaihto kasvoi runsaaseen 44 miljardiin kruunuun. Se jäi hieman ennakkoarvioista. Viime vuoden myynti oli runsaat 38 miljardia kruunua.

Toimitusjohtaja Svanberg arvioi, että Ericssonilla on nyt noin 30 prosentin markkinaosuus.

- Verkkopuolen myynnissä olemme nyt tuplaten isompi kuin Nokia, Svanberg sanoi.

Svanberg totesi Nokian ja saksalaisen Siemensin verkkoliiketoimintojen yhdistämisen merkitsevän sitä, että Ericssonilla on jatkossa vähemmän, mutta sitäkin vahvempia kilpailijoita.

Länsi-Euroopassa Ericsson kasvatti myyntiään 26 prosenttia verrattuna viime vuoden huhti-kesäkuuhun. Aasiassa myynti kasvoi samanaikaisesti 55 prosenttia. Nokian tavoin yhtiöllä oli vaikeuksia Pohjois-Amerikassa, jossa myynti laski 42 prosenttia.

Ericsson arvioi raportissaan, että matkapuhelinjärjestelmien maailmanmarkkinat kasvavat kohtuullisesti verrattuna vuoteen 2005.

Ericssonin mukaan brittiläisen Marconin yhdistäminen yhtiöön on sujunut suunnitelmien mukaisesti, mutta johtanee ainakin tuhannen ihmisen irtisanomiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.