Mainos

Ericssonin tulos ennakoitua parempi

Ruotsalaisen telejätti Ericssonin vahva tuloskehitys viime vuonna. Konsernin tulos ennen veroja parani edellisestä vuodesta seitsemän miljardia kruunua 17,2 miljardiin kruunuun eli lähes 12 miljardiin markkaan. Osakekohtaisessa tuloksessa parannus oli 3,30 markkaa 8,30 markkaan. Tulos oli ennakoitua parempi.

Voimakkaimmin kasvua oli matkapuhelinryhmässä. Konsernin matkapuhelinryhmän laskutus kasvoi 87 prosenttia ja verkkoryhmän 23 prosenttia. Matkapuhelinryhmän laskutus Suomessa kasvoi lähes 50 prosenttia 300 miljoonaan markkaan.

Erityisen myönteisenä yhtiössä nähtiin Kiinan tilausten voimakas kasvu myös vuoden viimeisinä kuukausina. Kokonaisuutena kehitys Aasiassa nähdään kuitenkin yhtiössä edelleen epävarmana ja epäyhtenäisenä.

Ericsson-konsernin laskutus viime vuonna kasvoi reilun kolmanneksen 114 miljardiin markkaan, ja tilauksissa kasvu oli 30 prosenttia 122 miljardiin markkaan.

Suomen Ericssonin tulos 80 miljoonaa

Suomen Ericsson-yhtiöiden tulos rahoituserien jälkeen oli viime vuonna 80 miljoonaa markkaa eli kolmanneksen parempi kuin edellisenä vuonna. Suomen yhtiöiden liikevaihto kasvoi vuodessa 13 prosenttia vajaaseen 1,1 miljardiin ja laskutus 15 prosenttia 1,5 miljardiin markkaan.

Koko Ericsson-konsernin palveluksessa on 130 maassa noin 100000 henkilöä. Suomen Ericsson yhtiöiden palveluksessa oli viime vuoden lopussa 1090 henkilöä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.