Mainos

Ericssonin tappio syveni

Yhä tappiollisempi Ericsson vähentää 14 000 työntekijää ensi vuoteen mennessä.

Ruotsalaisen Ericssonin tappio kasvoi ensimmäisellä neljänneksellä ja liikevaihto supistui 30 prosenttia viime vuodesta. Liikevaihto laski tänään julkistetun osavuosikatsauksen mukaan 37,0 miljardista kruunusta 25,9 miljardin kruunuun.

Ericsson kertoo myös vähentävänsä henkilökuntaansa lähes 14000 työntekijällä 47000 työntekijään ensi vuoteen mennessä. Uudet säästötoimet kasvattavat henkilöstövähennyksiä 7000 työntekijällä. Raju säästöohjelma on vuodessa jo supistanut Ericssonin henkilöstömäärää hieman yli 11000 työntekijällä.
Ericssonilla oli maaliskuun lopussa 60 940 työntekijää, kun heitä vuosi sitten oli 82 012.

Ericssonin alkuvuoden tappio oli osavuosikatsauksen mukaan 4,3 miljardia kruunua, kun tappio vuotta aiemmin oli 3,0 miljardia kruunua. Viime vuoden viimeisestä neljänneksestä tappio supistui 4,0 miljardia kruunua. Ericssonin osakekohtainen tappio oli tammi-maaliskuussa 0,27 kruunua eli yhtä suuri kuin vuosi sitten. Loka-marraskuussa osakekohtainen tappio oli 0,58 kruunua.

Uusia tilauksia Ericsson sai alkuvuonna 35 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Tilauksia tuli osavuosikatsauksen mukaan 27,1 miljardin kruunun arvosta, kun tilauksia vuosi sitten kirjattiin 41,9 miljardia kruunua. Viimeisestä neljänneksestä uudet tilaukset supistuivat 12 prosenttia.

Sonyn ja Ericssonin matkapuhelinyrityksen tappiosta Ericssonin osuus oli alkuvuonna 0,5 miljardia kruunua. SEMCin matkapuhelinmyynti supistui alkuvuonna 7 prosenttia 5,4 miljoonaan puhelimeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.