Mainos

Ericssonin pääjohtaja kiistää erohuhut

Ericssonin pääjohtajan Kurt Hellströmin viime päivät ovat olleet kuumia. Niitä ovat värittäneet yhtiön tulosvaroitus, osakekurssin syöksy ja vaatimukset hänen erostaan.

-Istun paikallani niin kauan minulla on hallituksen luottamus takanani, Hellström vastaa erovaatimuksiin. Voimakkaat reaktiot Ericssonin tulosvaroitukseen kiusaavat Hellströmiä. Hän toistaa aiemmin sanomansa syyn Ericssonin vaikeuksiin. Se on suhdanteiden kääntyminen laskuun Yhdysvalloissa. Lasku tuntuu Euroopassakin. Eurooppalaiset teleoperaattorit ovat Hellströmin mukaan tulleet varovaisiksi investointien suhteen.

Hän on kuitenkin optimistinen Ericssonin tulevaisuuden suhteen. Hän kiinnittää huomiota yhtiön vahvuuksiin - ennen kaikkea järjestelmäpuolella, joka vaatii samanaikaisesti puhelimilta nopeutta ja liikkuvuutta. Hän perustelee myös, miten hänen optimisminsa ja haluttomuus investoida voivat olla samanaikaisesti mahdollisia.

-Kasvu televiestintäalalla jatkuu, mutta hitaammin. Emme menetä markkinaosuuksia vaan pikemminkin hankimme niitä lisää. Mutta en voi mitään suhdanteille.

Toimia luvassa

Ericsson tutkii nyt mahdollisia keinoja kääntää suuntaus. Aiemmin päätetyt toimet viedään läpi, Hellström sanoo, ja uusia on odotettavissa.

-Kun maailma muuttuu, meidän täytyy reagoida. Meidän täytyy toimia niin. Mutta mitä tapahtuu saamme nähdä, kun asiat selviävät. Kilpaileva Nokia ilmoitti myös eilen kasvuennusteidensa pienenemisestä, mutta reaktiot olivat tasan päinvastaisia kuin Ericssonin ilmoitukseen. Nokian osakkeen arvo kohosi Tukholman pörssissä päivän aikana 17 prosenttia. Tällä on tekemistä odotusten kanssa. Uskottiin ehkä huonompaan, ja riemastuttiin kun niin ei ollutkaan. Nokia tuli myös esiin myös vahvoista asemista, me emme, Hellström selittää eroa.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.