Mainos

Ericssonin ja Nokian kauppa käy

Nokia toimittaa Filippiinien toiseksi suurimmalle teleoperaattorille Globe Telecomille GSM-verkkojen laajennuksen, jonka arvo on 310 miljoonaa dollaria eli noin 2,1 miljardia markkaa. Nokia kertoo tiedotteessaan, että toimitus käsittää mm. matkapuhelinverkon keskuksia, kotipaikkarekistereitä, tukiasemaohjaimia ja Nokian UltraSite-tukiasemia. Tukiasemat tukevat GSM:n lisäksi myös GPRS- ja 3G-teknologioita.

Nokia on johtava avaimet käteen -verkkojen toimittaja maailmassa, ja nyt tehty sopimus on yhtiölle jo 24. tällä periaatteella tehty verkkotoimitus. Nokia ja Globe Telecom taas ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 1994, jolloin Globe rakensi matkapuhelinverkkonsa ensimmäisen vaiheen.

Globen Handyphone-verkko on Filippiinien suurin ja sillä on yli miljoona asiakasta. Globe Telecomin omistavat Ayala Corporation ja Singapore Telecom International.

Ericsson ja Siemenskin suurtilausapajilla

Ericsson

Ruotsalainen Ericsson kertoi tänään tehneensä kiinalaisen teleoperaattorin China Unicomin kanssa 200 miljoonan dollarin eli lähes 1,4 miljardin markan arvoisen sopimuksen televerkkolaitteiden toimituksista. Ericsson osallistuu China Unicomin maanlaajuisen CDMA-televerkon rakentamiseen.

Verkkoja rakennetaan seitsemään eri maakuntaan ja niiden on määrä olla toiminnassa tämän vuoden lopulla, Ericsson kertoi tiedotteessaan.

Siemens puolestaan on saanut tanskalaiselta Sonofonilta 400 miljoonan euron arvoisen ip-verkkotilauksen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.