Mainos

Ericssonin entisiä johtajia epäillään verorikoksesta

Joukkoa Ericssonin entisiä huippujohtajia epäillään Ruotsissa verorikoksista. Epäilyt liittyvät tutkimuksiin, joissa selvitetään Ericssonin ulkomaille maksamia konsulttipalkkioita.

Ericsson

Ruotsin talousrikoksia tutkivat viranomaiset ovat kuulustelleet Ericssonin työntekijöitä epäiltyinä yhtiön ulkomaiseen rahaliikenteeseen liittyvistä verorikoksista. Veroviranomaiset uskovat, että Ericssonin väki on tahallaan heittänyt kapuloita verottajan rattaisiin.

Lehtitietojen mukaan epäiltyihin lukeutuvat myös Ericssonin entiset konsernijohtajat Kurt Hellström ja Sven- Christer Nilsson sekä entinen talousjohtaja C W Ros. Nilsson valittiin viime keväänä Telia Soneran hallitukseen.

Rikostutkintakohu liittyy jo monta vuotta tutkittuun juttuun niin sanotuista agenttipalkkioista, joita Ericsson maksoi ulkomaille viime vuosikymmenen lopulla. Viime toukokuussa myös Sveitsin viranomaiset tekivät ruotsalaisten pyynnöstä juttuun liittyviä kotietsintöjä.

Ericsson ei ole osannut kertoa, minne sadat miljoonat eurot ovat kadonneet. Yhtiö on syyttänyt epäselvyydestä huonoja rutiinejaan. Alunperin jutun yhteydessä puhuttiin lahjuksista. Lahjusepäilyt ovat sittemmin rauenneet.

(MTV3)

(Talousuutiset 04.02.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.