Mainos

Ericssonin ay-johtajat vaativat pääjohtajan eroa

Vaikeuksissa olevan ruotsalaisen puhelinvalmistajan Ericssonin ammattiyhdistysjohtajat hyökkäsivät tänään voimakkaasti yhtiön johtoa vastaan. Pääjohtaja Kurt Hellströmiä ja hallituksen puheenjohtaja Lars Ramqvistia vaadittiin eroamaan Ericssonin tappioiden ja irtisanomisten vuoksi.

Ay-johtajat kävivät Hellströmin ja Ramqvistin kimppuun talouslehti Dagens Industrin haastattelussa. Eroa vaativat työntekijöiden edustajana Ericssonin hallituksessa istuva Christer Binning sekä Linköpingin tehtaiden pääluottamusmies Tommy Jahrl. Sen sijaan metalliliiton Jan Hedlund pidättäytyi vaatimasta eroa.

-Jos jalkapallojoukkue ei toimi, valmentajan täytyy ottaa vastuu, Jahrl vertasi. Hänen mielestä Hellströmin pitäisi tulla järkiinsä ja erota. Jahrl moitti ankarasti myös tiedonkulkua Ericssonilla. Yhtiö suunnittelee tuhansien työntekijöiden vähentämistä Linköpingin tehtailta.

Ericsson ilmoitti hiljattain yhtiön tekevän neljästä viiteen miljardin kruunun tappiot vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Jo aiemmin yhtiö ilmoitti ulkoistavansa matkapuhelinvalmistuksen amerikkalaiselle sopimusvalmistaja Flextronicsille. Irtisanomiset koskevat Ericssonin matkapuhelinyksikköä, mutta huhumylly pitää laajempiakin uudelleenjärjestelyjä mahdollisina. Hellström on joutunut ankaran arvostelun kohteeksi, mutta hän on kieltäytynyt eroamasta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.