Mainos

Ericssonilta tulosvaroitus

Ruotsalainen matkapuhelinvalmistaja Ericsson antoi tänään tulosvaroituksen. Yhtiön ilmoituksen mukaan sen tämän vuoden tulos jää markkinoiden ennakko-odotuksia 15-20 prosenttia heikommaksi. Yhtiö huomautti samalla, että se ei ehkä yllä ensi vuoden tavoitteisiinsa.

Ericssonin pääjohtaja Sven-Christer Nilssonin mukaan syynä tulosvaroitukseen on matkapuhelinten myynnin väheneminen. Nilsson sanoi, että tuloksen heikkeneminen merkitsee jopa 10 000 työpaikan vähennystä. Hänen mukaansa niistä ilmoitetaan samaan aikaan, kun yhtiö julkistaa tämän vuoden tuloksensa tammikuun 28. päivä.

Ericssonin tätä vuotta koskeva tulosvaroitus heijastui heti myös Helsingin pörssiin. Nokian osakkeen hinta laski päivän loppuun mennessä 2,7 prosenttia, kun taas Ericssonin osake heikkeni Tukholmassa 16 prosenttia.

Nokia porskuttaa

Nokia puolestaan uskoo nopean kasvun jatkuvan. Yhtiön ensi vuoden myynnin kasvutavoite on edelleen 25-35 prosenttia. Nokia odottaa myös kannattavuutensa pysyvän alan keskimääräisen tason paremmalla puolella.
(MTV3-STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.