Mainos

Ericssonilta odotetaan osakeantia

Ruotsin osakemarkkinoilla arvaillaan, aikooko myös Ericsson Soneran tavoin hankkia uutta pääomaa suurella osakeannilla. Perjantaina osavuosituloksensa julkistava Ericsson ei ole kommentoinut tiedotusvälineisiin levinneitä huhuja, joiden mukaan yhtiön hallitus ehdottaisi peräti 12 miljardin markan osakeantia.

Huhut Ericssonin ympärillä ovat perinteisesti levinneet osakemarkkinoille vähän ennen osavuosikatsauksen julkistamista, ja osakeannista on puhuttu ennenkin. Tällä kertaa huhut olivat niin voimakkaita, että Dagens Industri ja Ekonomi24-taloustietopalvelu nostivat ne eilen ykkösaiheiksi Internet-sivuillaan. Huhujen mukaan valmisteilla olisi 20 miljardin kruunun eli runsaan 12 miljardin markan osakeanti. Ericssonin arvellaan myös valmistautuvan luopumaan äänivaltaisesta A-osakesarjasta.

Dagens Industri -lehti huomauttaa, että Sonera onnistui maanantaina omalla osakeanti-ilmoituksellaan nostamaan osakekurssiaan. Ericsson julkistaa osavuosikatsauksensa perjantaina, eikä ole kommentoinut julkisuuteen levinneitä spekulaatioita osakeannista.

(MTV3)

.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.