Mainos

Ericssonille huipputulos

Ruotsalaisen tietoliikenneyhtiö Ericssonin voitto tammi-syyskuulta oli suurempi kuin koskaan aiemmin ja se kohosi tuntuvasti viime vuodesta.

Nyt voitto rahoituserien jälkeen oli 10,3 miljardia kruunua eli noin 7,2 miljardia markkaa. Vuotta aiemmin tulosta syntyi 6,3 miljardia kruunua eli noin 4,4 miljardia markkaa. Konsernin liikevaihto oli lähes 113 miljardia kruunua eli lähes 79 miljardia markkaa. Yhtiön matkapuhelinryhmän liikevaihto kasvoi noin 25 prosenttia.

Tulos oli parempi kuin sijoitusasiantuntijat olivat ennakkoon arvioineet, mutta tästä huolimatta yhtiön osakkeen hinta Tukholman pörssissä laski heti tuloksen julkistamisen jälkeen. Tämän arveltiin johtuneen siitä, että maailman pörssit reagoivat vahvasti Hongkongin pörssin alamäkeen, eikä hyväkään tulos pystynyt irrottamaan Ericssonia huonosta yleistunnelmasta.

Myös Euroopan pörssit olivat vahvassa laskussa. Suomessa lasku oli alkuiltapäivästä keskimääräistä vähäisempää. Toisena mahdollisena syynä Ericssonin kurssin laskulle pidettiin sitä, että sijoittajat olivat kenties salaa toivoneet yhtiöltä vieläkin suurempaa voittoa.

Ericssonin tuloksen julkitulo piristi päivällä Nokian osakkeen hintakehitystä hetkeksi, mutta sen hinta jatkoi vielä alkuiltapäivästä vahvaa heittelyä laidasta toiseen. Kilpakumppanin tuloksen julkistamisen jälkeen Nokian osakkeiden hinta käväisi 540 markassa, mutta laski sen jälkeen. Sitä ennen sillä käytiin kauppaa noin 515 markalla. Tänä vuonna Nokian osakkeen hinta on noussut korkeimmillaan 547 markkaan.

Nokia julkistaa oman tuloksensa yhdeksältä kuukaudelta torstaina 30. lokakuuta. Tärkeimpien tietoliikenneyhtiöiden tulokset vaikuttavat aina myös sen kilpailijoiden kurssiin.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.