Mainos

Ericsson vaatii Ruotsilta lisää tutkimuspanostuksia

Ruotsalainen televiestintäyhtiö Ericsson vaatii valtiota nostamaan tietotekniikan ja televiestinnän tutkimuspanostusta. Muuten yhtiö uhkaa siirtää tutkimus- ja kehitystoimintonsa pois Ruotsista.

Televiestintäyhtiö Ericsson vaatii Ruotsin valtiolta lisää panostuksia tietotekniikan ja televiestinnän tutkimukseen. Muussa tapauksessa yhtiö uhkaa siirtää tutkimus- ja kehitystoimintonsa pois Ruotsista.

- Ericsson käyttää tutkimus- ja kehitystyöhön Ruotsissa kymmenen miljardia kruunua eli 1,1 miljardia euroa. Valtion pitäisi käyttää vähintään kolme miljardia, jos se haluaa yhtiön pysyvän Ruotsissa, sanoo Ericssonin hallituksen jäsen Lena Torell Ny Teknik -lehdelle.

Ny Teknikin mukaan Ruotsin hallitus on ensi vuoden budjetissaan kaavaillut tietotekniikan tutkimus- ja kehityspanostusten kasvattamista sadalla miljoonalla kruunulla 800 miljoonaan kruunuun eli noin 90 miljoonaan euroon.

Torell ottaa vertailukohdaksi Suomen, joka käyttää hänen mukaansa Ruotsiin verrattuna nelinkertaisen summan henkeä kohden tietotekniikan ja televiestinnän tutkimukseen.

-Globaalit yhtiöt eivät voi kantaa vastuuta yksittäisistä valtioista. Ruotsin on oltava riittävän houkutteleva, jotta yhtiö päättää toimia maassa, Torell toteaa.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.