Mainos

Ericsson ulkoistaa matkapuhelintuotantonsa

Odotetut miljarditappiot julkistanut Ericsson myy matkapuhelintuotantonsa USA:han. Viime vuonna Ericsson kirjasi matkapuhelimistaan yli kymmenen miljardin markan tappiot.

Ruotsalainen tietoliikenneyhtiö Ericsson myy matkapuhelintuotantonsa yhdysvaltalaiselle Flextronicsille, joka pitää päämajaansa Singaporessa. Flextronics ottaa haltuunsa Ericssonin matkapuhelintoimipisteet Ruotsissa, Britanniassa, Yhdysvalloissa, Malesiassa ja Braziliassa. Flextronicisilla on tehtaat Ruotsissa Karlskronassa, Malmössä, Visbyssä, Västeråsissa, Katrineholmissa ja Tukholmassa.

Ericsson vähentää kuluttajatuoteyksikkönsä palkkalistoilta lähes 10 000 työntekijää. Nyt yhtiö pitää itsellään vain puhelinten kehittelyn, muotoilun ja markkinoinnin ja uskoo saavansa murheellisen yksikkönsä voitolliseksi taas tämän vuoden toisella puoliskolla. Ruotsissa Ericsson vähentää väkeä kuudella sadalla.

Ericssonin kuluttajatuoteyksikkö, johon matkapuhelimet kuuluvat, teki loppuvuodesta odotetetun suuruisen 16,2 miljardin kruunun tappion. Koko Ericssonin viime vuoden tulos ennen veroja nousi 28,7 miljardiin kruunuun, kun se vuotta aiemmin oli 16,4 miljardia kruunua.

Kuluttajatuoteyksikön viimeisen neljänneksen tappio oli 10,3 miljardia kruunua, joka myös oli ennakko-odotusten mukainen. Kuluttajatuoteyksikön myynti viime vuoden loka-joulukuussa oli 13,9 miljardia kruunua. Yksikön tilaukset olivat 14,9 miljardia kruunua.

Tänään tuloksensa julkistanut Ericsson ilmoitti laskevansa liikevaihtoennustettaan kuluvalle vuodelle 15-20 prosenttiin ja arvioi marginaalinsa olevan 6-8 prosentissa. Ericsson laski myös matkapuhelinmyyntinsä arviota kuluvalle vuodelle 500-540 miljoonaan kappaleeseen aikaisemmasta 525-575 miljoonasta kappaleesta.

Flextronicisilla on tehtaat Ruotsissa Karlskronassa, Malmössä, Visbyssä, Västeråsissa, Katrineholmissa ja Tukholmassa.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.