Mainos

Ericsson piti yhtiökokouksen - markkinaennusteet puolitettiin

Teleyhtymä Ericssonin toimitusjohtaja puolitti aiemmat matkapuhelinmarkkinaennusteet tänään pidetyssä yhtiökokouksessa.

Ericssonin yhtiökokous eteni synkissä tunnelmissa

Ericssonin toimitusjohtaja Kurt Hellström sanoo, että matkapuhelinmarkkinat kasvavat tänä vuonna kahdeksasta kymmeneen prosenttia, mikä on vain puolet siitä, mitä yhtiö ennusti vielä muutama kuukausi sitten.

Hellström sanoo, että talouskasvu alkoi hidastua arvioitua aiemmin. -Odotamme tänä vuonna hyvin heikkoa kehitystä, mahdollisesti jopa nollakasvua, toimitusjohtaja arvioi. Hän uskoo kuitenkin yrityksen pystyvän kilpailemaan monilla tulevaisuuden aloilla, kuten esimerkiksi internet-kännyköiden kehittämisessä.

Ericsson ilmoitti eilen vähentävänsä 3300 työpaikkaa Ruotsista ja Britanniasta.

Yhtiökokouksesta tuli synkkä

Ericssonin yhtiökokous alkoi tänään synkissä merkeissä, kun hallituksen puheenjohtaja Lars Ramqvist selosti syitä yrityksen vastoinkäymisiin erityisesti matkapuhelinten osalta. Ramqvistin mukaan odotettua heikompi tulos johtuu huonosta onnesta ja useista yrityksen ulkopuolisista tekijöistä mm. valuuttakurssien muutoksista ja nyt matalasuhdanteesta.

Ramqvist toivoi kuitenkin, että yhtiökokous tukisi toimitusjohtaja Kurt Hellströmiä. Ericssonin osakkeenomistajia edustanut Aktiespararna-yhtiön toimitusjohtaja vaati suoraan Ramqvistin erottamista Ericssonin hallituksen puheenjohtajan paikalta ja tämän korvaamista suuromistaja Investorin Percy Barnevikilla. Ericssonin muut suuromistajat torjuivat kuitenkin esityksen suoralta kädeltä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.