Mainos

Ericsson kiistää myyntihuhut

Ruotsalainen Ericsson kiisti tänään jälleen markkinoilla liikkuneet huhut, joiden mukaan ohjelmistojätti Microsoft suunnittelisi ostotarjousta Ericssonista.

Yhtiöstä toistettiin hallituksen puheenjohtaja Michael Treschowin viimeviikkoinen lausunto, jonka mukaan Ericsson ei käy keskusteluja minkäänlaisista yritysjärjestelyistä, vaan keskittyy kaavaillun noin 3,2 miljardin euron osakeannin valmisteluun.

Raskaasti tappiollisen Ericssonin ympärillä on viime viikkoina pyörinyt kiivas huhumylly, jossa yhtiötä on soviteltu yhteen lähes kaikkien kuviteltavissa olevien kumppanien kanssa. Ericssonin on povattu myös luopuvan kokonaan matkapuhelintuotannostaan eli myyvän 50 prosentin osuutensa Sony Ericsson -yhteisyrityksestä.

Ericssonin osake kävi kesäkuun lopulla seitsemän vuoden pohjalukemissa 13 kruunun vaiheilla, mutta kauppahuhujen ansiosta hinta on nyt vahvistunut 16 kruunun tuntumaan. Torstaina aamupäivällä kurssi oli Tukholman pörssissä jälleen parin prosentin nousussa, minkä kerrottiin johtuvan juuri Microsoft-huhuista.

Ericsson julkistaa osavuosikatsauksensa ensi viikolla. Samassa yhteydessä yhtiön odotetaan kertovan myös tarkempia tietoja tulevasta osakeannista, jonka yksityiskohtia ei vielä ole julkistettu.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.