Mainos

Ericsson ja Microsoft yhteistyöhön

Ruotsalainen tietoliikennejätti Ericsson ja amerikkalainen Microsoft ryhtyvät strategiseen yhteistyöhön langattoman Internetin alalla.

Ericsson, logo

Ericsson ja Microsoft muodostavat yhteisyrityksen, joka markkinoi mobiileja sähköpostiratkaisuja teleoperaattoreille. Ericsson saa enemmistön uudessa yhtiössä, yhtiöt tiedottivat tänään. Tarkoituksena on tukea UPNP- ,WAP- ja Bluetooth-standardien kehitystä.

Tukholman pörssi keskeytti kaupankäynnin Ericssonin osakkeella iltapäivällä sen jälkeen, kun Ruotsin radio oli raportoinut Ericssonin ja Microsoftin pitävän yhteisen tiedotustilaisuuden myöhemmin päivällä. Myös ruotsalaiset Internet-keskusteluryhmät pursusivat arvailuja jonkinlaisesta fuusiosta tai liitosta.

Microsoft

Ericsson on antanut viime vuoden aikana kaksi tulosvaroitusta. Yhtiön osake on kuitenkin ollut lokakuisen osavuosikatsauksen jälkeen voimakkaassa nousussa, ja rikkoi maanantaina ensimmäistä kertaa 500 kruunun rajan. Ericssonin arvo on kohonnut kuukaudessa 44 prosenttia, kun Tukholman pörssin yleisindeksi on vahvistunut samassa ajassa vain 18 prosenttia. Huimaan nousuun on vaikuttanut IT- ja teleosakkeiden maailman laajuinen ralli.

Sopimus ei vaikuta Nokia-yhteyksiin

Ericsson vakuutti tänään jatkavansa Microsoft-sopimuksesta huolimatta myös yhteistyöhankkeita Nokian ja muiden johtavien matkapuhelinvalmistajien kanssa. Symbian- ja Bluetooth-hankkeissa kehitetään varsinkin internetin yhdistämistä matkapuhelimiin, mutta myös muita langattoman viestinnän sovelluksia. Microsoftin on aiemmin huhuttu houkuttelevan paitsi Ericssonia, myös muita matkapuhelinvalmistajia luopumaan Symbianin pohjana olevasta brittiläisen Psionin Epoc-tekniikasta ja ottamaan kännyköiden käyttöjärjestelmäksi Microsoftin Windows-järjestelmän sovelletun version.

nokian-kortti-tietokoneeseen

Nokian kurssia notkautti aluksi juuri pelko siitä, että Ericsson olisi kokonaan lipeämässä Symbianista. Ericssonin ja Microsoftin läheinen yhteistyö ei vähennä Ericssonin sitoutumista Symbianin tai Ericssonin Epoc-pohjaisiin projekteihin, vakuutti Ericssonin matkapuhelinryhmän markkinointijohtaja Jan Ahrenbring kuitenkin.

Ericsson on maailman suurin matkapuhelinjärjestelmien toimittaja ja maailman kolmanneksi suurin matkapuhelintoimittaja, ja se on tehnyt viime aikoina aktiivisesti yritysostoja.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.