Ericsson ja KSP-yhtiöt rakentavat laajakaistaverkon

KSP-yhtiöihin kuuluva Kesnet Oy aloittaa uuden laajakaistaverkon rakentamisen Keski-Suomen talousalueelle. Tilaajaverkkolaitteiston toimittajaksi on valittu LM Ericsson. KSP-yhtiöiden palveluoperaattori Kestel toi ADSL-tekniikkaa hyödyntävät liityntäpalvelunsa markkinoille vuoden vaihteessa.

Ericssonin ja Kesnetin yhteistyö sisältää uutta DSL-tekniikkaa, joka tarjoaa enimmillään jopa 200 kertaista siirtonopeutta ISDN-yhteyteen verrattuna. Nopeus ja mahdollisuus useiden megabittien siirtonopeuksiin antavat uusia mahdollisuuksia tarjota uuden sukupolven palveluja joka kotitalouteen. Esimerkkeinä ovat videoneuvottelut, TV-tasoisen kuvan siirto, musiikkitiedosto, verkkokaupan sovellukset, jopa "karaoke on demand", Ericsson kertoo tiedotteessaan.

Nyt solmitun yhteistyön myötä KSP-yhtöillä on valmiudet toteuttaa nämä uudet laajakaistapalvelut nykyisessä verkossaan KSP-yhtiöt ja Ericsson ovat tehneet yhteistyötä DSL-tekniikan parissa jo viime kesästä alkaen ja testausvaiheesta siirrytään nyt nopeasti tuotantoon.
(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat