Mainos

Ericsson harkitsee lähtöä Ruotsista

Ruotsalainen jättikonserni Ericsson suunnittelee pääkonttorinsa siirtämistä pois Ruotsista. Konsernin toimitusjohtajan Lars Ramqvistin mukaan syynä tähän on, että vain kolme prosenttia konsernin liiketoimista tapahtuu Ruotsissa.

Toinen syy on Ruotsin korkea verotus, joka tekee vaikeaksi saada ulkomaisia johtajia konserniin. Ramqvist kertoi viikonvaihteessa Ruotsin radion ajankohtaistoimituksille, että konsernin hallitus on pyytänyt selvitystä pääkonttorin siirtämisestä.

-Tänä päivänä on verotussyistä mahdotonta saada ulkomaalainen työskentelemään Ruotsiin. Siksi on selvää, että omistajat haluavat selvittää, pitäisikö pääkonttorin olla Ruotsin ulkopuolella eli siellä missä suurin osa liiketoiminnoista tapahtuu, Ramqvist sanoi.

Ericssonin suunnitelmat ovat saaneet poliitikot liikkeelle. Kansanpuolueen johtaja Lars Leijonborg sanoi tänään, että konsernin aikeet ovat merkki maan huonosta elinkeinoilmapiiristä.

Hän ehdotti, että valtiopäivät aloittaisi keskustelun ruotsalaisesta yritysilmapiiristä. Myös maltillisen kokoomuksen varapuheenjohtaja Lars Tobisson piti Ericssonin suunnitelmia huonona arvosanana Ruotsin elinkeinopolitiikalle.

Elinkeinoministeri Anders Sundström puolestaan teki selväksi, ettei hän aio osallistua keskusteluun, jossa Ericssonin muuttosuunnitelmista tehdään osa poliittista peliä.

Sundströmin mukaan Ericsson on menestynyt fantastisen hyvin, mikä ei johdu Ramqvistista tai joistain muista henkilöistä, vaan nimenomaan siitä ympäristöstä, jossa konserni työskentelee eli ruotsalaisesta elinkeinoympäristöstä.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.