Mainos

Ericsson avasi tuotekehitysyksikkönsä Oulussa

Matkapuhelinverkkovalmistaja Ericsson uskoo voimakkaasti langattoman tietoliikenteen kasvuun ja investoi merkittävästi Suomeen. Yhtiön uusi langattomien yhteyksien tuotekehitysyksikkö avattiin tänään Oulussa.

Ericsson keskittyy Oulun tuotekehitysyksikössään uusien, huippunopeiden langattomien verkkojen kehitystyöhön. Kehitteillä on uudentyyppinen tukiasemamalli, ns. multiradiolaite, jossa on samassa paketissa sekä 2G-, 3G- että 4G-verkon tukiasemat.

Tavoitteena on kasvattaa langattomien verkkojen nopeuksia merkittävästi Esimerkiksi 4G-verkon nopeus voi lähitulevaisuudessa olla jopa kolme gigaa, kun nykyisellään päästään optimiolosuhteissa noin 100 megan nopeuteen.

Oulun tuotekehitysyksikön tiedotustilaisuudessa tänään Ericsson visioi, että vuonna 2020 on verkottuneena toisiinsa jopa 50 miljardia erilaista langatonta laitetta. Kaikki laitteet, jotka voivat olla verkossa tullaan liittämään verkkoon, ja tämä yhtiön mielestä johtaa tilanteeseen, jossa luovuudella ei ole rajaa. Uusia käyttömahdollisuuksia syntyy sitä mukaa, kun mobiililaitteiden käyttö lisääntyy. Tulevaisuudessa esimerkiksi sähköauton latausmaksun voi suorittaa taskussa olevalla päätelaitteella.

Ericsson haluaa koota Oulun seudulle partneriyritysten ekosysteemin, jossa työskentelee vuoden 2012 loppuun mennessä 40-60 ericssonilaisen lisäksi jopa 300 - 400 partneriverkoston työntekijää. Oulun yksikön lisäksi tällaista osaamista on tällä hetkellä ainoastaan yhtiön Tukholman yksikössä.

Ensimmäisen Oulussa valmistetun laitteen pitäisi olla tuotannossa vuoden 2013 alussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.