Mainos

Eric Ericsonin kamarikuorolle Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon

Palkinto annetaan nyt ensimmäistä kertaa kuorolle. Tunnustusta tavoitteli 12 kuoroa.

Ruotsalainen Eric Ericsonin kamarikuoro saa tämänvuotisen Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon. Noin 47 000 euron tunnustus luovutetaan kuorolle neuvoston istunnossa Oslossa lokakuun lopussa.

Palkintolautakunnan mielestä Eric Ericsonin kamarikuorosta on tullut keskeinen toimija ja esikuva ruotsalaisessa, pohjoismaisessa ja kansainvälisessä kuoromaailmassa upean taiteellisen ilmaisunsa ja virtuoosimaisen teknisen laatunsa ansiosta.

- Eric Ericsonin kamarikuoron huippuunsa kehittynyt sointi on tehnyt kuorosta miltei pohjoismaisen kuorosoinnin synonyymin. Kuorolla on ainutlaatuisen tiedostava, eläytyvä ja elävöittävä tapa esittää ohjelmistoaan, joka ulottuu renessanssimusiikista nykymusiikkiin, lautakunta kehuu.

Palkintolautakunta kiittelee kamarikuoroa myös siitä, että se on tehnyt useita levytyksiä pohjoismaisten kuorosäveltäjien kanssa ja dokumentoinut siten pohjoismaista kulttuuriperintöä.

Palkinto annetaan nyt ensimmäistä kertaa kuorolle. Tunnustusta tavoitteli 12 kuoroa. Suomesta ehdolla olivat Philomela ja EMO Ensemble.

Eric Ericsonin kamarikuoroa kuullaan kesällä Suomessa Kuhmon kamarimusiikissa. Kuoro esiintyy festivaalilla sekä perustajansa Eric Ericsonin että suomalaisen kuoronjohtajansa Eric-Olof Söderströmin johdolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.