Mainos

Erdogan: Turkki torjuu mahdolliset lisäehdot EU-jäsenyydelle

Turkin pääministerin mukaan maa voi jopa vetäytyä jäsenhankkeesta, jos joulukuisen huippukokouksen tulos ei sitä tyydytä.

Turkki ei aio suostua mihinkään uusiin ehtoihin maan liittymiselle Euroopan unioniin, maan pääministeri Recep Tayyip Erdogan sanoo tänään julkaistussa haastattelussa.

Erdoganin mukaan Turkki voi jopa vetäytyä jäsenyyshankkeesta, jos joulukuun EU-huippukokouksen tulos ei sitä tyydytä.

- Kaikki on mahdollista, Erdogan sanoi liberaalille Radikal-sanomalehdelle vastatessaan kysymykseen siitä, saattaisiko Turkki luopua lisävaatimusten takia EU-pyrkimyksistään.

Erdogan tähdensi, että EU:n komissio katsoi lokakuisessa raportissaan, että EU:n edellyttämiä poliittisia uudistuksia toteuttanut Turkki on valmis jäsenyysneuvotteluihin. Päätös neuvottelujen mahdollisesta aloittamisesta tehdään joulukuun puolivälissä pidettävässä huippukokouksessa.

- Meille ei ole mahdollista hyväksyä mitään uusia ehtoja. Ne vain uuvuttaisivat meitä tänä lyhyenä aikana, joka on jäljellä, Erdogan sanoi.

Turkki tahtoo EU:n huippukokouksen ilmoittavan, koska jäsenyysneuvottelut aloitetaan ja vahvistavan sen, että neuvottelujen tavoitteena on Turkin EU-jäsenyys. Alkuviikosta julkisuuteen vuotaneen huippukokouksen päätösasiakirjaluonnoksen mukaan Turkki ei olisi saamassa takeita jäsenyydestä ja sitä vaadittaisiin tunnustamaan muodollisesti kahtia jaetun Kyproksen kreikkalaistasavalta, joka on EU:n jäsen. Lisäksi jäsenyysneuvottelut keskeytettäisiin, jos Turkki loukkaisi EU:n perusperiaatteita.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.