Mainos

Erdogan: Turkki ei hyväksy uusia neuvotteluehtoja

Turkin pääministeri kommentoi Ranskan pääministerin vaatimuksia, joiden mukaan Turkin on tunnustettava Kypros ennen kuin jäsenyysneuvottelut voidaan alkaa.

Turkki ei hyväksy minkäänlaisia uusia ehtoja jäsenyysneuvottelujen aloittamiselle Euroopan unionin kanssa, sanoo Turkin pääministeri Tayyip Erdogan.

Erdogan kommentoi Ranskan pääministerin Dominique de Villepinin lausuntoa, jonka mukaan Turkin on tunnustettava Kypros ennen kuin neuvottelut voidaan aloittaa.

Turkki allekirjoitti heinäkuun lopulla EU:n kanssa tulliliittosopimuksen mukauttamispöytäkirjan, mikä oli ehtona jäsenyysneuvottelujen aloittamiselle. Koska Kypros on nykyisin EU:n jäsenmaa, katsottiin Turkin allekirjoituksen merkitsevän käytännössä, että Turkki tunnustaa Kyproksen.

Turkki ilmoitti kuitenkin, ettei allekirjoitus merkitse Kyproksen hyväksymistä. Turkki tunnustaa ainoastaan Kyproksen pohjoisosassa olevan kyproksenturkkilaisen tasavallan. De Villepin on sanonut, että Turkin on tunnustettava virallisesti Kyproksen kreikkalaisosan hallitus, jotta jäsenyysneuvottelut voivat alkaa 3. lokakuuta.

EU:n laajentumiskomissaari Olli Rehn sanoi heinäkuun lopussa suhtautuvansa luottavaisesti jäsenyysneuvottelujen käynnistymiseen aikataulun mukaisesti. Jäsenyysneuvottelut voivat alkaa vain kaikkien 25 EU-maan yksimielisellä päätöksellä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.