Mainos

EQT ja Goldman Sachs tekivät tarjouksen ISS:stä

Pääomasijoitusyhtiöiden tarkoituksena on vetää tanskalaisyhtiö pois Kööpenhaminan pörssistä.

Pääomasijoitusyhtiöt EQT ja Goldman Sachs Capital Partners ovat tehneet 22 miljardin Tanskan kruunun (2,95 miljardin euron) tarjouksen siivous- ja kiinteistöpalveluja tarjoavasta ISS-konsernista.

EQT:n ja Goldman Sachsin tarjoama hinta on osakkeelta 470 kruunua, mikä on 31 prosenttia korkeampi kuin ISS:n pörssikurssi viime viikolla, ISS kertoo.

Pääomasijoitusyhtiöiden tarkoituksena on vetää tanskalaisyhtiö pois Kööpenhaminan pörssistä. Tarjouksen toteutumisen ehtona on, että ne saavat omistukseensa tarjouksen kautta yli 90 prosenttia osakkeista.

¨Rahastoyhtiö Franklin Templeton, joka on suurin ISS:n yksittäinen omistaja 9 prosentin osuudella, on jo hyväksynyt tarjouksen. ISS:llä on Suomessa 13000 työntekijää. Yhtiö laajentui voimakkaasti viime kesänä, kun se osti valtiolta kiinteistöyhtiö Engelin.

ISS yksi Suomen suurimpia työllistäjiä

Sijoitusyhtiöiden ostotarjouksen kohteena olevan tanskalaisen emoyhtiönsä tavoin ISS Suomi tarjoaa kiinteistöpalveluita laidasta laitaan. Siivous- ja kiinteistöhuoltopalveluiden lisäksi toimintaa on rakentamisessa, turvallisuuspalveluissa ja cateringissa.

Turvallisuuspalvelut tulivat mukaan viime kesänä, kun ISS osti muutoin samoilla aloilla toimineen Engel-Yhtymän valtiolta ja MB Rahastoilta. Jäljelle jääneistä kilpailijoista merkittävimpiä ovat SOL-Yhtiöt sekä Lassila & Tikanoja, jotka kumpikin ovat selvästi ISS Suomea pienempiä.

Turvallisuuspalveluissa haastajia ovat muun muassa Securitas ja Falck Security, joka on brittiläis-tanskalaisen Group 4 Securicorin tytäryhtiö.

Liikevaihdolla mitattuna ISS Suomi ei kuulu Suomen suurimpiin yrityksiin, mutta työllistäjänä se on parinkymmenen suurimman yrityksen joukossa runsaalla 13 000 työntekijällään. Ennen ISS:n ja Engelin päällekkäisyyksien purkamisesta johtuneita irtisanomisia ja muita vähennyksiä väkeä oli lähes 14 000.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.