Mainos

Epävarmuus yritysverotuksen muutoksista huolestuttaa yrittäjiä

Epävarmuus yritysverotuksen muutoksista huolestuttaa yrittäjiä. Liittokokoustaan Porissa pitänyt Suomen Yrittäjät vaatii yhtiöverokannan palauttamista 25 prosenttiin ja pk-yritysten osinkojen verotuksen pitämistä nykyisellään.

Verokarhu

Suomen Yrittäjien liittokokouksessa hallituksen kaavailemaa osinkojen kaksoisverotusta katsotaan todella karsaasti. Liittokokouksen mielestä osinkoverotus pitäisi jättää ennalleen, edes porrastus ei kelpaa ja hallitus saakin tylyn tuomion.

- Kyllä se on yksi keino saada Suomi breshneviläisen pysähtyneisyyden tilaan pitkäksi aikaa ja Suomessa yleensä sama hallitus ei virhettään korjaa. Suomi on yllätetty housu kintuissa kansainvälissä verokilpailussa, sanoo puheenjohtaja Eero Lehti Suomen yrittäjistä.

Verokilpailun aiheuttamaa muutoksen tarvetta yrittäjät eivät kiistä. Päinvastoin, yrittäjien mielestä juna meni jo. Painetta tulee uusista EU-maista kuten veromannekiini Virosta mutta myös yritysverotustaan muuttavasta Ruotsista. Toisaalta esimerkiksi Kauppalehden äskettäin teettämän selvityksen mukaan pienet ja keskisuuret yritykset eivät aio lahden yli rynnistää ensi keväänä kun Baltian maat liittyvät Euroopan unioniin. Eli liioitellaanko tätä verokilpailua?

- En usko että sitä liiotellaan, se on varmaan eroosion kaltainen vähin erin tapahtuva sitten kun seuraava investointivaihe tehdään yrityksessä niin asia aktualisoituu, Lehti jatkaa.

Porilaisessa lautapelejä ja pelikortteja valmistavassa Nelostuotteessa Viron verokeidas on tutkittu ja suunnitelma jakautuu kahtia. Ainakin toistaiseksi pääkonttori ja varsinainen pelien valmistus pysyvät Suomessa, mutta alihankintamaana edulliset lähialueet kiinnostavat. Varsinkin kun rahdin kulku yrityksen nykyisestä alihankintamaasta Kiinasta kestää jopa viisi viikkoa.

- Eli kun tekniikka on sillä tasolla että me pärjätään siellä niin sieltä osia ja komponentteja voitaisiin tuottaa. mutta valmistusta omaa valmistusta ei oo tarkotus sinne siirtää, sanoo toimitusjohtaja Markku Heljakka Nelostuotteesta.

(MTV3)

(Talousuutiset 24.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.