Mainos

Epävakainen sää jatkuu pitkään – auringon osuessa kuitenkin hellelukemia

Sadealue ulottuu tänään maan etelä- ja keskiosasta Länsi-Lappiin. Pohjois-Karjalasta Etelä-Lappiin ulottuvalla alueella saadaan iltapäivällä ukkoskuuroja. Tosin aamupäivällä ja illalla alueella on selkeää.

– Ukkosia on iltapäivällä luvassa aivan samoille paikoille kuin viime päivinäkin. Ukkoskuurojen aikana sadetta voi tulla paikoin kymmeniä millimetrejä, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Ilkka Alanko.

Aurinko näyttäytyy 

Aurinko saattaa pilkistää tänään ja huomenna Lounais-Suomessa rannikon läheisyydessä. Huomennakin Pohjois-Karjala-Oulu-akselilla sekä Etelä- ja Itä-Lapissa ukkostaa. 

– Turun, Salon ja Lohjan seudulla on päivällä poutaisinta. Iltapäivällä myös läntisellä Uudellamaalla sää selkenee ja aurinko voi näyttäytyä.

Lounaassa on tänään 18-20 lämpöastetta, sateisella alueella etelästä Länsi-Lappiin lämpötila vaihtelee 12-16 asteeseen. Itä-Suomessa, Oulun seudulla ja Etelä-Lapissa saattaa aurinkoisilla paikoilla olla jopa 20 lämpöastetta, ukkoskuuroissa noin 15 astetta.

Ensi viikollakin sataa

Sää jatkuu epävakaisena viikonloppunakin. Eri puolilla maata saadaan sadetta.

– Aurinkoa on kuitenkin luvassa aiempaa enemmän tulevana sunnuntaina. Aurinkoisia paikkoja löytyy etelästä aina Etelä-Lappiin asti. Iltapäiväkuuroja on kuitenkin edelleen sunnuntainakin luvassa. Lämpötila saattaa kuitenkin aurinkoisilla alueilla yltää 20 asteeseen, Alanko kertoo.

Ensi viikon alussa aivan pohjoisin Lappi on poutainen. Etelästä Oulun korkeudellae asti saadaan iltapäivisin ukkoskuuroja. 

– Säähän ei tule suuria muutoksia vielä ensi viikon alussakaan.

Epävakainen sää näyttäisi jatkuvan pitkään.

– Ilmamassa on sellaista, että aurinkoisilla paikolla päästään lähelle 25 lämpöastetta, mutta edelleen ukkoset jatkuvat ja sadekuurot viilentävät ilmaa. Kuitenkin esimerkiksi sunnuntaina 17. heinäkuuta ilmamassa näyttäisi olevan hyvin lämmintä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.