Mainos

Epävakainen ja viileä viikonloppu edessä

Kesäviikonloppua vietetään yleisesti viimaisen viileissä ja sateiden täyteisissä merkeissä. Lauantain jälkeen lienee taas hiukan lämpimämpää.

Torstaina vain pohjoisessa Suomessa on pääosin poutaista ja melko selkeää, muualla maassa taivaan valtaavat yhtenäiset sadealueet tai vähintäänkin kuurosateet. Aurinkokin pilkahtelee aina välillä.

– Torstain ja perjantain aikana satelee ajoittain rankastikin pitkin ja poikin Suomenmaata. Perjantaina sateet ovat enemmän kuurotyyppisiä ja niiden tarkkaa sijaintia on miltei mahdoton ennustaa. Kannattaakin siis tutkailla sadetutkaa tarkasti, kehottaa MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Pohjoisen suunnasta puhaltava tuuli tekee jo ennestään viileästä ilmasta vieläkin kylmemmän oloisen. Ajoittain navakaksi yltävät puhurit hellittävät hiukan vasta sunnuntaita kohti mentäessä. Etelärannikolla on kaikkein lämpimintä mittarilukeman yltäessä hädin tuskin pariinkymmeneen asteeseen.

Oulun seudun pohjoispuolella on viikonlopun poutaisin, mutta samalla viilein alue. Lapin pohjoiskärkeen saattaa yltää pohjoisesta tuleva sadealue lauantaina. Pohjois-Suomen lämpötilat ovat 7 ja 15 asteen välillä, muualla maassa suurin piirtein 13 ja 18 asteen välillä.

Veneilijöille navakkaa pohjoistuulta

Maamme itäpuolella vaikuttaa laaja matalapaineen alue viikonlopun ajan. Tämä aiheuttaa navakkaa tai jopa kovaa pohjoistuulta.

Perjantaina läntinen ja etenkin lounainen merialue ovat kovimpien tuulten kourissa. Itä-Suomeen pohjoistuuli viriää vasta iltaa kohden. Kuurosateita saadaan laajalti muualla paitsi läntisillä merialueilla.

Sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV3:n sääsivustolla.

Katso viikonlopun veneilysää ja lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.