Mainos

Epätodennäköinen rakkaustarina: Pakolainen ja rajavartija päätyivät naimisiin vain kuukausia ensitapaamisesta

Epätodennäköinen rakkaus muslimipakolaisen ja kristityn rajavartijan välillä syttyi Serbia rajalla ja johti avioliittoon vielä saman vuoden aikana, kertoo CNN.

20-vuotias irakilainen muslimi Noora Arkavazi oli vanhempiensa ja sisarustensa kanssa pakomatkalla Irakista, kun hän kohtasi Serbian ja Makedonian rajalla rajapoliisi Bobi Dodevskin.  

Arkavazi oli lähtenyt kuukausia aiemmin Irakin Diyalasta pakoon Isisin ja Irakin joukkojen taistelua. Hän oli perheineen matkalla Eurooppaan.

– Pakenimme kuin ketkä tahansa pakolaiset, Arkavazi kertoo.

Maaliskuun päivänä Bobi Dodevski oli ainoa englantia puhuva vartija vuorossa. Pari kertoo CNN:n haastattelussa rakastuneensa ensisilmäyksellä. He päätyivät naimisiin vain neljä kuukautta myöhemmin.

Arkavazin perhe haki turvapaikkaa Saksasta. Noora päätti kuitenkin jäädä Makedoniaan Bobin kanssa. Monta kieltä osaava nainen kertoo tekevänsä nyt töitä Punaiselle Ristille.

– Olen sopeutunut hyvin. Paikalliset eivät kohtele minua kuin pakolaista, Noora kertoo.

Bobi on tehnyt poliisina töitä 15 vuotta. Hän on ollut ennen Nooraa naimisissa kaksi kertaa. Hän kertookin ihmisten vitsailleen, etteivät he usko Bobin menevän naimisiin seuraavan sadan vuoden aikana. Toisin kävi.

Päivänä, jolloin Bobi kosi, hän otti myös tatuoinnin käsivarteensa. Siinä lukee Nooran nimi. Muutama päivä myöhemmin Noora tatuoi iholleen Bobin nimen.

Bobi kertoo, että Makedoniassa uskonnot ja kulttuurit ovat sekoittuneet, joten parin oli helpompi mennä yhteen eri uskonnoista huolimatta.

– Minulla on paljon muslimiystäviä ja juhlimme Ramadania yhdessä.

Noora puolestaan kertoo perheensä asuneen Irakissa monikulttuurisessa yhteisössä.

– Perheeni asui alueella, jossa oli myös kristittyjä. Suhtaudumme asioihin avoimesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.