Mainos

Epätietoisuus brittituristien murhasta raivostuttaa Thaimaassa

Turhautuminen alkaa saada valtaa ihmisissä, jotka haluavat tietää, mitä tapahtui murhatuille briteille syyskuun puolivälissä Thaimassa.

23-vuotiaan Hanna Witheridgen ja 24-vuotiaan David Millerin pahoin runnellut ruumiit löytyivät 15.9. turistien suosimalta Koh Taon saarelta.

Thaimaan poliisi kertoi tänään, ettei se ole yhtään lähempänä pidätystä kuin aikaisemminkaan. Viranomaisilla on valtavat paineet ratkaista tapaus, johon kohdituu laaja kiinnostus sekä turismista elävässä Thaimaassa että kansainvälisesti.

Poliisin edustaja kertoi uutistoimisto Reutersille, että satoja DNA-näytteitä on otettu.

– Poliisi tarvitsee aikaa suorittaakseen tutkintaa. Poliisi ei ole lähempänä pidätystä, mutta tutkinta on loppusuoralla. Epäiltyjen lista on lyhentynyt.

DNA-näytteitä on otettu esimerkiksi thaimaalaiselta ryhmältä, joka osallistui jalkapalloturnaukseen surmapaikan lähellä. Myös Myanmarista tulleita siirtotyöläisiä on kuulusteltu, mutta heidät on vapautettu epäilyistä.

Poliisi on luvannut 700 000 bahtin eli noin 21 650 dollarin palkkion tiedoista, jotka johtavat pidätykseen.

Ruumiinavauksissa selvisi, että Miller kuoli hukkumiseen ja päähän kohdistuneeseen iskuun, Witheridgellä oli useita, vakavia vammoja päässään.

Thaimaan viranomaisia on arvosteltu muun muassa siitä, ettei surmapaikkaa eristetty ajoissa ja että mahdolliset epäillyt ovat ehtineet poistua saarelta ennen kuulusteluja.

Poliisin edustaja puolustaa virkaveljiään.

– Ymmärrämme, että yleisö haluaa vastauksia. Olemme panostaneet tutkintaan ja nyt pyydämme aikaa tarkastella kaikkea huolellisesti, jotta syylliset saadaan pidätettyä pian.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.