Mainos

Epäselvyys verovähennyksistä uhkaa pysäyttää puukaupan uudelleen

Epätietoisuus valmisteilla olevan puunmyynnin verohuojennuslain sisällöstä uhkaa pysäyttää puukaupan uudelleen. Metsänomistajat katsovat tulleensa harhautetuiksi, kun hallitus ei kertonut uudistuksen yhteydessä myös verovähennyksiin kohdistuvista leikkauksista.

MTV:n uutiset paljasti viikko sitten, että verohuojennusten mukana myös verovähennysoikeuksia leikataan samalla mitalla. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen vahvisti aamulla Huomenta Suomessa, että näin todella tapahtuu.

- Myyntitulosta saatava vähennys on pienempi ensi vuonna kuin se on tänä vuonna, mutta tämähän on aivan loogista. Jos ei maksa täyttä veroa, niin sitten työn osuudesta saatava vähennys on myös pienempi samassa suhteessa kuin vero kevenee, Katainen totesi.

Metsänomistajille tämä oli täysi yllätys. Puukauppa lähti liikkeelle uskossa, että vero putoaa puoleen ja vähennykset säilyvät ennallaan.

Metsänhoitoyhdistyksissä pelätään nyt, että puukauppa tyrehtyy uudelleen verovähennyssotkuun.

- Kyselyjä tulee aivan mielettömästi, että mikä tämä tilanne on, ja mitenkä tämä käytännössä hoidetaan. Me emme mitään muuta osaa sanoa, kuin että emme tiedä, sanoo Pohjois-Karjalan Metsänomistajien liiton toiminnanjohtaja Eero Lukkarinen.

Kukaan ei suostunut tänään ministeriöissä arvioimaan mitä yksittäisiä vähennyksiä uuteen määräaikaiseen verohuojennuslakiin lopulta hyväksytään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.