Mainos

Epäselvä verotus mutkistaa rikosten sovittelua

Verotukseen liittyvät epäselvyydet hankaloittavat rikosten sovittamista työllä, joka on toimiva menetelmä varsinkin nuorten rikoksentekijöiden kohdalla.

Sosiaali- ja terveysministeriö aikoo esittää valtiovarainministeriölle lain muuttamista siten, että rikosten sovittelun verotukseen saataisiin selvemmät pelisäännöt.

Ministeriön mukaan epäselvyyksiä on muun muassa siinä, tuleeko työllä suoraan uhrille hyvitettävästä vahingonkorvauksesta maksaa veroa. Laki ei nykyisellään myöskään määrittele, onko vapaaehtoisille sovittelijoille maksettava sovittelusta aiheutuvien kulujen korvaus veroton.

Länsi-Suomen lääninhallituksen ylitarkastaja Kalevi Juntunen sanoo, että verotuksen epäselvyydet vaikeuttavat rikosten sovittamista työllä. Työkorvausta voitaisiin hänen arvionsa mukaan käyttää jopa neljä kertaa nykyistä enemmän, jos verotuskäytännöt olisivat selkeät.

Vahingonkorvauksen hyvittäminen työllä on Juntusen mukaan havaittu kasvatuksellisesti hyväksi menetelmäksi etenkin silloin, kun rikoksentekijä on nuori.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.