Epäreiluksi moitittu asvaltointiratkaisu Sotshissa – Kimi Räikkönen saattaa kärsiä

Sotshin F1-radan lähtösuoraa on pinnoitettu uudelleen, mutta ainoastaan kolmen ensimmäisen lähtöruudun osalta. Kärkikolmikossa olevat Valtteri Bottas, Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel saattavat startissa saada uudesta asvaltista huomattavaa etua.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Venäjän GP viikonloppuna

Sunnuntai: Venäjän GP klo 14.00, ennakkotunnelmat klo 12.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Paalulle ajanut Bottas ei osannut sanoa, onko uudella asvaltilla olennaista vaikutusta.

– Se on vähän tuntematon juttu. Vaikea sanoa, miten se tulee vaikuttamaan pitoon. Tavallisesti uudessa asvaltissa on vähän enemmän pitoa, mutta riippuu tietysti asvaltin tyypistä. Olemme ajaneet sitä osaa rataa kaasu pohjassa. Startissa sitten nähdään, onko sillä vaikutusta, Bottas kommentoi.

Toisesta ruudusta starttaava Hamilton oli tallikaverinsa Bottaksen kanssa samoilla linjoilla.

– En todellakaan tiedä. Aika lailla samaa, mitä Valtteri sanoi. Asvaltti on aina erilaista, mutta emme ole startanneet täällä. Luulen pinnoitteen olevan erilainen kuin aiempi pinnoite, mutta onko se sitten parempi vai huonompi, niin nähdään sitten. Toivottavasti parempi.

Kolmannesta ruudusta starttaava Sebastian Vettel hämmästelee, ettei koko lähtöruudukkoa asvaltoitu uudelleen.

– En tiedä. Luulen, että pidon pitäisi olla parempi. On väärin pinnoittaa uusiksi vain osa ruudukosta, oli kyse sitten kolmesta ensimmäisestä tai ruuduista 4-10. Jos jotain pinnoitetaan uudelleen, tulisi pinnoittaa kaikki. Mutta tilanne on mikä on.

Kimi Räikkönen jäi aika-ajoissa neljänneksi, eikä saa mahdollista pitoetua uudesta asvaltista. Se voi vaikuttaa olennaisesti Räikkösen mahdollisuuksiin parantaa sijoitustaan startissa.



Lue myös:

    Uusimmat