Mainos

Epäpäteviä terveystyöntekijöitä löytyy kaikkialta Suomesta

Sairaanhoidon valvontaviranomaisen Valviran löytämät epäselvyydet terveydenhuoltoalan työntekijöiden pätevyyksissä jakautuivat ympäri maata.

Valvira tarkasti 20 000 ammattihenkilön tiedot ja löysi epäselvyyksiä 20 työntekijän kohdalta. Lievimmässä tapauksessa hammaslääkärin opinnot loppuun suorittanut hammaslääketieteen lisensiaatti ei ollut hakenut vaadittavaa laillistusta hammaslääkärinä työskennelläkseen.

- Syy tällaiseen voi olla hyvinkin banaali: ei ole ehditty, huomattu, muistettu hakea laillistusta, lääkintöneuvos Pirjo Pennanen Valvirasta sanoo.

Hammaslääkäri on nyt hankkinut laillistuksen. Valvira pohtii tapauskohtaisesti, määrätäänkö epäselvyyksistä kiinni jääneille ammattihenkilöille jokin seuraamus.

Julkinen rekisteri aukeaa syyskuussa

Sellaiset tapaukset, joissa henkilöllä ei lainkaan olisi ollut oikeutta työskennellä terveydenhuoltoalalla, Valvira ilmoittaa poliisille. Tarkastuksissa löytyi muun muassa sairaanhoitajana työskennellyt henkilö, joka oli väärentänyt tutkintotodistuksena.

Pennasen mukaan työntantajat ovat äskeisen valelääkärikohun herättäminä alkaneet työhönottovaiheessa selvittää hakijoiden pätevyyttä entistä paremmin.

- Selvästi tässä on tapahtunut ryhtiliike, Pennanen sanoo.

Valvira valmistelee paraikaa julkista rekisteriä, josta kuka tahansa voi tarkastaa terveydenhuollon ammattihenkilön pätevyyden. Rekisteri aukeaa syyskuussa.

Katso Nina Rahkolan juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.