Mainos

Epäonnistuneista kuntavaaleista lähes 300 000 euron lasku

Karkkilan, Kauniaisten ja Vihdin pieleen menneen sähköisen äänestyksen korvauksista on päästy sopuun. Oikeusministeriö on tänään sopinut kunnallisvaalien uusimisesta aiheutuvien kustannusten korvaamisesta puolueille ja ehdokkaita asettaneelle yhdistykselle.

Ministeriö korvaa kaikille viime syksyn kuntavaaleihin kyseisissä kunnissa osallistuneille puolueille 2 000 euroa. Lisäksi jokainen puolueen listalla ollut ehdokas saa 250 euron korvaukset vaalien uusimisesta aiheutuvien kulujen vuoksi.

Oikeusministeriön puolueille maksamat korvaukset ovat yhteensä noin 134 000 euroa. Näiden korvausten lisäksi ministeriö korvaa uusintavaaleista kunnille aiheutuvat kustannukset, jotka on arvioitu noin 140 000 euron suuruisiksi. Yhteensä valtiolle tulee maksettavaa siis lähes 300 000 euroa.

Karkkilassa, Kauniaisissa ja Vihdissä uusitaan kunnallisvaalit sähköisen äänestyksen epäonnistumisen vuoksi. Kunnissa oli yhteensä 232 tapausta, joissa sähköinen äänestys ei rekisteröitynyt vaaliuurnaan.

Uusintavaalien ennakkoäänestys alkaa 26. elokuuta ja päättyy 1. syyskuuta. Varsinainen vaalipäivä on 6. syyskuuta ja kuntien keskusvaalilautakunnat vahvistavat vaalien tuloksen 9. syyskuuta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.