Epäonnistuneella riistalaukauksella kohtalokkaat seuraukset: rauhoitettu kiljuhanhi menehtyi – Itä-Suomen poliisi pyytää vihjeitä

Maaningalla sattui syyskuun alussa epäonnistunut metsästäjän riistalaukaus erittäin ikävin seurauksin. Itä-Suomen poliisilla on tutkittavana luonnonsuojelurikos, jossa metsästäjän epäillään ampuneen rauhoitetun kiljuhanhen.

Poliisi julkaisi kuolleen kiljuhanhen kuvan Twitterissä.

Metsästäjän hauleihin kuollut kiljuhanhi löytyi 8.9.2019 klo 18.45 aikaan kantatie 77 varrelta, Korkeakosken kohdalta. Ampumavammoista päätellen on todennäköistä, että lintua on ammuttu lähellä löytöpaikkaa. Vammojen perusteella lintu ei ole voinut lentää pitkiä matkoja ennen kuolemaansa, poliisi kertoo Twitterissä.

Jos tiedät jotain kyseisestä tapahtumasta niin kerro tietosi Itä-Suomen poliisilaitoksen vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai sähköpostilla: vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta noudatettava

Tiistaina 1.10.2019 alkoi Suomessa rajatuilla alueilla metsähanhen metsästys.

Itä-Suomen poliisin eräyhdyshenkilöt muistuttavat siitä, että ennen riistalaukauksen ampumista on aina tunnistettava ammuttava laji. Erityisesti tämä korostuu vesilinnun metsästyksessä, jossa lintuja ammutaan hämärän aikaan niin kutsutun iltalennon yhteydessä.
Metsähanhien joukossa saattaa liikkua myös alueella rauhoitettuja hanhilajeja kuten esimerkiksi kiljuhanhia.

Kiljuhanhi olisi rahassa määriteltyä yli kuuden tuhannen arvoinen

Kiljuhanhi on vaarantunut laji, joka on ollut Suomessa luonnonsuojelulain mukaan rauhoitettu vuodesta 1969 alkaen.
Ympäristöministeriön päätöksellä (9/2002) kiljuhanhelle on määrätty ohjeellinen arvo, joka on 6391 euroa. Jos rikoksesta epäilty saadaan selvitettyä, ohjeellinen arvo auttaa tuomioistuinta rauhoitusmääräysten käsittelyssä ja korvausten määrittämisessä.

Itä-Suomen poliisilaitoksen alueella metsähanhen metsästys on sallittua vain Kiteen, Liperin, Rääkkylän ja Tohmajärven kunnissa 30.11.2019 saakka.

Korjaus: Jutussa ja otsikossa luki alun perin "äärimmäisen uhanalainen laji". Poliisin tiedoissa näin kerrotaankin. Saamamme tarkemman tiedon mukaan laji on kuitenkin ainoastaan "vaarantunut".

 


Lue myös:

    Uusimmat