Mainos

Epämääräinen liete ja kuolleet puut herättivät huolta Äänekoskella – kaupungin ympäristöpäällikkö rauhoittelee

Äänekoskella on havaittu kuolleita puita ja epämääräistä lietettä biokaasulaitoksen lähellä. Aikaisemmin alueella on kärsitty hajuhaitoista.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Äänekosken kaupunkisanomat, joka julkaisi lukijan ottaman videon kuolleista puista.

Kaupungin ympäristöpäällikkö Jouni Kurkela sanoo, että puut ovat luultavasti tukehtuneet, koska alueella on paljon vettä ja epäilty liete on mitä luultavimmin puhdasta vettä, joka näyttää tummalta videon kuvakulman ja maapohjan tummuuden takia.

Turvetta ja multaa peltotöitä varten

Kurkela kertoo, että alueella on täytetty suoaluetta ja nostettu turvetta ja mutaa peltotöihin. Tämän takia maapohja on tumma ja vedenpinta on korkealla.

Kurkelan mukaan kuolleiden puiden vieressä on asvaltin päällä varastoituna kuivattua kuitulietettä, jota EcoEnergy-niminen biokaasulaitos käyttää. Tämä on pääasiassa puukuitua, josta on tarkoitus tehdä multaa, eikä se ole Kurkelan mukaan myrkyllistä.

– Nyt ei ole syytä epäillä, että tätä lietettä olisi päätynyt luontoon, Kurkela sanoo.

Ympäristöpäällikkö menee itse paikalle

Kurkela kertoo, että paikan päällä on käynyt tänään yrityspuolen edustajia, ja heidän mukaansa asvaltti on ollut kuivaa. Kurkela menee huomenna itse paikan päälle tarkistamaan tilanteen.

Myös Metsä Groupin biotuotetehtaan johtaja Ilkka Poikolainen kertoo, ettei ole syytä epäillä, että alueelta olisi valunut lietettä luontoon. Vesi on hänen mukaansa puhdasta.

– Vedestä löytyy sammakonkutua ja sorsan pesiä. Kun vesi seisoo, siinä pinnalla on siitepölyä, Poikolainen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.