Mainos

Epäilyttäviä tekstiviestejä ympäri maata

Matkapuhelinten käyttäjiä on houkuteltu pääsiäisen aikaan soittamaan 0700-alkuiseen numeroon.

Epäilyttävät tekstiviestit ovat häirinneet matkapuhelimen käyttäjiä pääsiäisen aikaan eri puolilla maata. Viestissä on kerrottu jonkun tutun henkilön olevan ihastunut viestin vastaanottajaan. Tätä on kehotettu soittamaan 0700-alkuiseen numeroon. Siitä on luvattu kertoa, kuka oli pyytänyt ottamaan yhteyttä viestin saajaan. Yhteydenoton hinnaksi oli määritelty 3,30 euroa.

Aapo Nurminen Radiolinjan asiakaspalvelusta kertoo, että tekstiviestinumero suljettiin eilen. Kuitenkin jo tänään ihmisiä on häiriköity samalla viestillä, mutta eri numerosta.

Nurmisen mukaan viestejä on lähetty ainakin Radiolinjan ja Soneran liittymiin.

- Emme vielä tarkemmin tiedä, kuka on viestien takana. Onko lähettäjä joku yksityinen vain joku yritys, hän toteaa.

Poliisi: Älä vastaa

Poliisit eri puolilla maata ovat ottaneet pääsiäisenä vastaan lukuisilta ihmisiltä ilmoituksia tekstiviesteistä. Poliisi varoittaakin, ettei epämääräisiin tekstiviesteihin pidä missään nimessä vastata.

- Kyse on jonkin sortin huijaamisesta varsinkin, jos siinä ei saa mitään palvelua, vanhempi konstaapeli Veli Karjalainen Kajaanin poliisista pohtii.

Ainakin Kainuussa viestejä on lähetetty niin naisille kuin miehille - myös alaikäisten puhelimiin. Kyseisen tekstiviestin saaneita Karjalainen kehottaa ottamaan yhteyttä ensin siihen operaattoriin, jonka kautta tekstiviestit tulevat.

Jos viestin saanut henkilö on erehtynyt vastaamaan viestiin, silloin kannattaa odotella puhelinlaskua.

- Jonkinlainen laskuhan siitä rapsahtaa. Viimeistään sen kanssa kannattaa marssia poliisin luo ja tehdä ilmoitus. Jonkinlainen petoshan siinä on kyseessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.