Mainos

Epäilyttävä kirje sulki Oulun pääpostin

Oulun pääposti on suljettu epäilyttävän postilähetyksen vuoksi. Epäilyttäviä kirjelähetyksiä on löydetty myös ainakin Kuopion ja Turun posteista. Seinäjoen postista löytynyt kirje on sen sijaan paljastunut pilaksi.

Oulun pääposti on jouduttu sulkemaan aamulla epäilyksiä herättävän kirjelähetyksen vuoksi. Pääpostista tapahtuva jakelu on toistaiseksi keskeytyksissä.

Hallituskadulla sijaitsevasta pääpostista löytyi epäilyttävä postilähetys aamulla kello 6.30. Oululaisen sanomalehti Kalevan verkkojulkaisun mukaan kirjeen kanssa on ollut tekemisissä noin 40 postin työntekijää. Kaksi heistä on toimitettu Oulun yliopistolliseen sairaalaan tutkimuksiin.

Myös Oulun postikeskuksesta löytyi yöllä epäilyttävä kirje. Oulun poliisi sai postin henkilökunnalta ilmoituksen kirjeestä hieman puolenyön jälkeen. Poliisi vei kirjeen jatkotutkittavaksi.

Oulun postikeskuksen kirjeenkäsittelyosasto on edelleen suljettu. Kirjepostin käsittelyn keskeytyminen myöhästyttää postin kulkua Pohjois-Suomessa. Muualla Pohjois-Suomessa ei ole löydetty lisää epäilyttäviä lähetyksiä ja toiminta jatkuu normaalisti.

Yöllä epäilyttäviä lähetyksiä löytyi myös Kuopion postista.

Kymmenkunta uutta kirjettä tutkittavaksi

Eri puolilta maata on tänään löytynyt ainakin kymmenkunta epäilyttävää kirjettä. Kirjeet on toimitettu poliisin tutkintaan. Neljästä kirjeestä on havaittu jauhetta.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisarion Harri Rahikan mukaan tapaukset ovat yksittäisiä eikä niistä ole löytynyt yhteistä nimittäjää. Rahikan mukaan tapauksia on tullut ilmi Turussa, Hyvinkäällä, Lahdessa, Heinolassa, Kajaanissa sekä Vetelissä.

Jo eilen illalla Turun postikeskus ja sen kolmekymmentä työntekijää eristettiin epäilyttävän jauhelöydön vuoksi. Jauhe löytyi Turun postikeskuksen lajittelulinjalla rikkoutuneesta pussista. Turun poliisista kerrotaan, että postin lajittelukeskus toimii tällä hetkellä normaalisti ja löytynyt jauhe on viety tarkempiin tutkimuksiin. Turun poliisi epäilee ilkivaltaa.

Seinäjoella postin lajittelukeskuksesta keskiviikkoaamuna löytynyt jauhekirje on sen sijaan osoittautunut pilaksi. Pilakirjeen lähettäneet kaksi seinäjokelaista naista ilmottautuivat itse poliisille. Tutkimuksissa on selvinnyt, että naiset lähettivät miespuoliselle tuttavalleen kirjeen, johon he olivat laittaneet suolaa. Kirje lähetettiin Helsingistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.