Mainos

Epäilyttävä jauhekirje Patentti- ja rekisterihallitukseen

Asiakastila evakuoitiin, viisi työntekijää tarkastuksiin.

Rokotukset koskevat ns. korkean riskin ammattiryhmiäPatentti- ja rekisterihallituksesta (PRH) löytyi aamupäivällä epäilyttävää jauhetta sisältänyt kirje. Jauheen löytymisen jälkeen viraston asiakaspalvelutilat suljettiin, ja viisi työntekijää joutui tarkastuksiin.
Turvatoimet aloitettiin pernaruttouhkan vuoksi.

Poliisin hälytyskeskus sai tiedon epäilyttävän kirjeen löytymisestä kello 10.31. Arkadiankatu 6:een saapuneen kirjeen postileima oli New Yorkista. Kirjeessä oli jauhepussin lisäksi pienikokoinen vanha kirja, joka on ilmeisesti alkujaan peräisin Helsingin kaupunginkirjastosta.

-Henkilöstömme ei joutunut kirjeen löytyessä paniikkiin, vaan asiakastilojen tyhjentäminen sujui rauhallisesti. Tällaista tilannetta oli harjoiteltu syksyllä, kertoi PRH:n henkilöstöpäällikkö Esko Inkinen. Henkilökuntaa ei evakuoitu kauemmaksi, vaan he jäivät rakennuksen muihin tiloihin.

Patentti- ja rekisterihallituksen postinkäsittelyosasto sijaitsee asiakaspalvelutiloissa. Osastolta lähti lähti viisi työntekijää tutkimuksiin Auroran sairaalaan. Eläinlääkintä- ja elintarvikelaitos Eela tutkii kirjeen pussin, jonka sisällöstä saataneen tietoja huomiseen iltapäivään mennessä.

-Tilanne ei kuitenkaan ole akuutti. Työntekijät ja asiakkaat on evakuoitu asiakaspalvelun tiloista, mutta tilanteen kehittymistä seurataan nyt rauhassa, kertoi päivystävä komisario Jouko Asp Helsingin poliisista kello 12.30. Hänen mukaansa tilannetta oli määrä pohtia yhdessä poliisin, pelastuslaitoksen ja viraston turvavastaavan kanssa.

Aspilla ei ollut puoliltapäivin tietoa siitä, millaisia toimenpiteitä postinkäsittelyvirkailijoille tehdään heidän suojelemisekseen.

Jauhepussi tiettävästi ehjä

PRH:n viestintäjohtaja Leo Lehdistö kertoi jauhepussin tutkintaan noutaneen pelastuslaitoksen edustajan arvioineen, että pussi ainakin näytti ehjältä. Lehdistö myös muistutti, että pelkkä New Yorkin postileima ei vielä takaa, että kirje oli todella lähetetty sieltä.

Lehdistön mukaan PRH:n koko asiakaspalvelun sulkeminen oli varotoimenpide. -Ajattelimme, että näissä asioissa liika varovaisuus on parempi kuin riskien ottaminen.

Patentti- ja rekisterihallituksen asiakaspalvelu toimii toistaiseksi viraston kirjaston ja innogallerian tiloissa. Nämäkin tilat ovat Arkadiankatu 6:n katutasossa. -Asiakaspalvelun tilat pidetään suljettuna siihen asti, kunnes Eela on kertonut, onko löytynyt jauhe vaarallista, Lehdistö täydensi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.