Mainos

Epäily: "Viina-Seppo" välitti yli sadalle teinille alkoholia

Itsenäisyyspäivä 2011 Vantaalla. Teinityttö tulee kotiin humalassa, ja vanhemmat alkavat kysellä, mistä hän on saanut alkoholia. Isä saa tytöltä kännykkänumeron, jonka omistajaksi paljastuu kuusikymppinen vantaalaismies.

Syyttäjä Anna-Riikka Ruuthin mukaan poliisi pääsi näin epäillyn viinanmyyntiketjun jäljille. Eläkeläismiestä syytetään alkoholin myynnistä yli sadalle teinille.

– Numero oli yleisesti lasten tiedossa. Miten se on päätynyt jakeluun, ei selvinnyt esitutkinnassa, syyttäjä kertoi Vantaan käräjäoikeudessa.

Teletunnistetietojen mukaan päätekijäksi epäillyn miehen kännykkänumeroon oli tullut soittoja yli sadalta vantaalaisteiniltä. Nuorin heistä oli 11-vuotias. Mies tunnettiin teinien keskuudessa ”Viina-Seppona”.

Syyttäjä kertoi, että teinit tilasivat juomat soittamalla ja hakivat ne päätekijäksi epäillyn kotoa puisesta ruskeasta kaapista. Joskus lasti tuotiin kauppakeskuksen parkkihalliin.

– Lapset ovat tarkasti osanneet kertoa, minkä merkkistä alkoholia hänellä on ollut myynnissä.

Mies kävi kahden vuoden aikana Virossa liki 50 kertaa, ja noilta reissuilta syyttäjä epäilee hänen tuoneen kauppatavaransa eli yhteensä yli 10 000 litraa viinaa, olutta, siideriä ja lonkeroa.

”Palava kivi vei Viroon”

Syyttäjä vaatii vantaalaismiehelle ja tämän veljelle ehdotonta vankeutta muun muassa törkeästä alkoholirikoksesta sekä törkeästä veropetoksesta. Rikoshyödyksi on arvioitu ainakin 70 000 euroa. Lisäksi kolmannelle syytetylle vaaditaan ehdollista.

Kaikki vastaajat kiistävät syytteet. Päätekijäksi epäilty eläkeläismies kiisti myyneensä alaikäisille.

– Minulla on ollut omaan käyttöön olevia juomia. Niitä on kyselty niin valtavasti, että siitä määrästä vähän myin pois.

Puolustus lisäsi, että lukuisien Viron matkojen syy oli miehen palavaan kiveen liittyvä projektityö. Osa reissuista oli ”perhematkoja”.

Sitä mies ei tiedä, kuinka hänen numeronsa oli päätynyt teinien käsiin. Syytetyn mukaan jossain vaiheessa soittoja tuli vaivaksi asti.

– Siellä kysyttiin viinaa ja tupakkaa, ja minä kerroin, ettei ole.

Oikeudessa kuullaan todistajina teinejä, joiden epäillään ostaneen alkoholia mieheltä. Vantaan käräjäoikeus antaa ratkaisunsa jutussa myöhemmin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.