Mainos

Epäily: Teinit soittivat mystiseen numeroon, saivat tuhansia litroja viinaa

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa se epäilee kolmea miestä tupakkatuotteiden ja viinan myymisestä alaikäisille. Tapaus on siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan.

Helsingin, Vantaan ja Espoon noin 14-17-vuotiailla nuorilla on ollut tiedossaan matkapuhelinnumero, jonka kautta he ovat sopineet tapaamisen Vantaalle, josta savukkeita ja väkevää viinaa on voinut ostaa.

Poliisi sai vihin viinanvälitystoiminnasta perheenisältä, joka kertoi 14-vuotiaan tyttärensä ostaneen 40 prosenttista virolaista alkoholia puhelinnumeron kautta.

Tytön isä selvitti numerotiedustelun kautta numeron omistajan ja otti yhteyttä poliisiin. Poliisin epäilyksen mukaan vuonna 1954 syntynyt mies ja kaksi hänen lähiomaistaan ovat myyneet alkoholia ja tupakkatuotteita nuorille jo muutaman vuoden ajan.

– Alaikäisiä ostajia on ollut yli sata, ellei jopa enemmänkin. Epäilyksemme mukaan tekijät ovat tuoneet tuhansia litroja viinaa Virosta, rikoskomisario Kimmo Hyvärinen kertoo MTV3 Uutisille.

Kolmikkoa epäillään nyt törkeästä alkoholirikoksesta, törkeästä veropetoksesta sekä tupakanmyyntirikoksesta. Kolmikko on kiistänyt epäilyt.

Syyttäjä Anna-Riikka Ruuthin mukaan hän tekee päätöksen mahdollisesta syytteennostamisesta heinäkuuhun mennessä.

Itä-Uudenmaan poliisi on selvitellyt myös muita vastaavia alkoholijuomien välitystapauksia Vantaalla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.