Mainos

Epäily: Auer sai tutkinnanjohtajalta epäillyn kuvan ennen tunnistusta

Ulvilan murhajutun ex-tutkinnanjohtajaan liittyvästä virkarikosepäilystä on paljastunut uusia erikoisia piirteitä. Esitutkinnassa epäillään, että Ulvila-jutun rikoskomisario Juha Joutsenlahti lähetti tutkinnanjohtajana toimiessaan Anneli Auerille silloisen murhasta epäillyn kuvan ennen tunnistamistilaisuutta.

Auer osallistui heinäkuun 10. päivä epäillyn valokuvatunnistamistilaisuuteen ja kaksi päivää myöhemmin ryhmätunnistamiseen. Auer "tunnistikin" porilaisnäyttelijän.

Tällä perusteella Joutsenlahti vaati miestä käräjäoikeudessa vangittavaksi murhasta epäiltynä. Myöhemmin oikeus vapautti hänet syyttömänä. Valtio joutui maksamaan miehelle korvauksia.

Tämän vuoksi syytön porilaisnäyttelijä vangittiin murhasta epäiltynä heinäkuussa 2007. Mies sai lopulta korvauksia perusteettomasta vangitsemisesta. Joutsenlahtea epäillään virka-aseman väärinkäyttämisestä. Hän on kiistänyt virkarikosepäilyt.

Näyttelijän kuva löytyi Auerin koneelta

Joutsenlahtea koskevat epäilykset heräsivät, kun Satakunnan poliisi tutki Auerin tietokonetta ja löysi sieltä kuvamateriaalia. Poliisi löysi kuvia, joissa Valtakunnansyyttäjänviraston aineiston mukaan oli porilaisnäyttelijä. Tästä alkoi virkarikostutkinta. Sitä johtaa syyttäjä, koska epäiltynä on poliisi.

Valtakunnansyyttäjänviraston aineiston mukaan virkarikosepäilykset heräsivät viime hetkillä. Koko ex-tutkinnanjohtajaa koskeva esitutkinta uhkasi vanhentua kesällä, siksi virasto haki syytteen nostamiselle lisäaikaa ja saikin sen Satakunnan käräjäoikeudesta. Yhtenä perusteena oli se, että jutun tutkijat eivät saaneet tavoitettua Joutsenlahtea kuulusteltavaksi. Hän oli välillä etsintäkuulutettunakin.

Joutsenlahti kiistää pakoilleensa. Hän kanteli syytteiden nostamisen lykkäämisestä Vaasan hovioikeuteen. Joutsenlahti-jutun tutkinnanjohtaja, syyttäjä Anssi Hiivala Valtakunnansyyttäjänvirastosta on yhä vaitonainen jutun yksityiskohdista. Hän kertoo, että Joutsenlahtea on kuulusteltu ja muutenkin aineisto on pitkälti valmis. Nyt odotellaan vain Vaasan hovioikeuden ratkaisua syyteoikeuteen.

Hovioikeudesta kerrotaan, että asia käsitellään kiireellisenä, mutta sen tarkemmin ei aikataulua kommentoida.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.