Mainos

Epäiltyä puukottajaa kuulusteltiin nettiuhkauksesta

20:41

Oulun poliisi on kertonut yksityiskohtia oululaisessa ammattikoulussa tapahtuneista puukotuksista tiedotustilaisuudessa. Neljää ihmistä puukotettiin aamupäivällä Myllytullin ammattikoulussa.

Poliisi kertoo, että epäilty puukottaja ei ollut kohdistanut uhkaa tähän päivään, mutta oli helmikuussa ilmaissut ajatuksensa netissä.

Poika oli kirjoittanut helmikuussa pelisivustolla, että hän tulisi toteuttamaan kouluampumisen ja tappavansa kaikki oppilaat.

Poliisi kertoo, että mitään tiettyä kohdetta ei tuotu esille uhkauksessa vaan keskustelut olivat yleisellä tasolla.

Poliisi oli ottanut pojan kuulusteluun nettikirjoittelunsa vuoksi. Poika oli tuolloin kertonut uhkailunsa olleen pilaa. Tällöin poliisi oli todennut, ettei se anna aihetta enempään ja siirtänyt asian lastensuojelulle.

Muita merkintöjä puukotuksista epäillyllä ei ole.

Aamupäivällä ammattikoulussa tapahtuneista puukotuksista ei tullut minkäänlaista ennakkouhkausta.

Karnaranta kertoo, että poliisin tietoon tulee Oulun seudulla vuosittain kymmenisen koulu-uhkausta. Tapaukset ovat johtaneet lähinnä lastensuojelutoimiin, sillä ne ovat olleet pitkälti alle 15-vuotiaiden piloja.

Näin kaikki tapahtui

Aiemmin poliisi kertoi, että Oulun Myllytullin ammattiopiston puukotuksista epäillyn 16-vuotiaan oululaispojan epäillään suunnitelleen tekoa. Tekijä oli ensimmäisen vuoden opiskelija.

Hälytys tapahtuneesta tuli poliisille kello 11.19. Poliisi kertoo, että paikalla oli poliisipartioita seitsemässä minuutissa. Sivullinen oli tuolloin ehtinyt ottaa pojan kiinni.

Poika on kertonut, että tekoon ei ole vain yhtä syytä. Hänen kerrotaan olleen hiljainen, syrjäänvetäytyvä ja koulukiusattu.

Pojalla oli mukanaan useita puukkoja. Tekoväline oli keittiöveitsi. Repussa hänellä oli myös kommandopipo. Poliisin mukaan nämä kaikki kertovat siitä, että teko oli suunniteltu.

Poliisin mukaan kaikki puukotukset tapahtuivat koulun sisätiloissa. Poika oli kävellyt ruokalaan ja puukottanut ensimmäistä uhria niskaan täysin yllättäen. Sitten hän oli puukottanut toista.

Poliisin mukaan poika oli myös riehunut veitsen kanssa.

Rehtori Saija Niemelä-Pentti kertoo olleensa paikalla ja tilanteessa heti mukana. Hän kertoo opettajien kuuluttaneen välittömästi, että talossa on tapahtunut puukotuksia ja että koulusta olisi poistuttava nopeasti, mutta rauhallisesti.

Uhrit hoidossa

Karnaranta kertoo, että kaikilla puukotuksen uhreilla on vakavia rintakehän vammoja. Kolme heistä on tehohoidossa, yksi on päässyt vuodeosastolle.

Yhdelle uhreista tehtiin heti hätäleikkaus.

Puukotusuhreista kolme on tyttöjä ja yksi koulun vahtimestari, kertoo poliisi. He ovat kaikki oululaisia.

Tytöt ovat ammattiopiston opiskelijoita, ja he ovat syntyneet vuosina 1994, 1997 ja 1998. Vahtimestarina toiminut siviilipalvelusmies on syntynyt vuonna 1992.

Vielä ei ole tietoa, olivatko uhrit pojalle tuttuja. Opiskelijatytöt eivät olleet samalta opintolinjalta epäillyn kanssa.

(MTV3)

Korjattu 19:23: Poliisi täsmentää, että talvinen uhkaus oli yleistä nettikirjoittelua kouluampumisista, eikä se kohdistunut mihinkään tiettyyn oppilaitokseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.