Mainos

Epäilty tunnusti Ullanlinnan tuhopoltot

Helsingin Ullanlinnan tuhopolttojen tekijäksi epäilty nainen on tunnustanut sytyttäneensä kaikki neljä tulipaloa. 30-vuotias nainen vangittiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa epäiltynä törkeästä tuhotyöstä.

Tuhopoltto Tehtaankatu 12:ssa

-Epäilty tunnusti esitutkinnassa sytyttäneensä kolme paloa Tehtaankadulla sekä yhden palon Pietarinkadulla, kertoi Helsingin poliisin rikoskomisario Markku Stenberg tänään. Helsingin käräjäoikeus päätti tänään määrätä jutun kaikki asiakirjat salaisiksi.

-Asiakirjasalaisuus pätee siihen asti, kunnes asia etenee mahdolliseen oikeudenkäyntiin tai jos juttu jätetään sillensä jo aiemmin, rikoskomisario Stenberg kertoi. Epäilty nainen pidätettiin perjantaina poliisin tutkimuksien perusteella. Nyt tehdyn vangitsemispäätöksen jälkeen tapaus siirtyy syyttäjän harkittavaksi.

Tuhopolttosarjan tutkintaa johtava Stenberg arvioi, että esitutkinta saattaa jatkua vielä pitkäänkin. Neljän eri palon yksityiskohdat eivät selviä hetkessä.

-Sytyttäjäksi epäilty nainen on kuitenkin ollut esitutkinnassa hyvin yhteistyöhaluinen ja -kykyinen. Stenberg toteaa, että tuhopoltot ovat yleensä miesten tekemiä rikoksia. Nainen tuhopolttajana on melko harvinainen ilmiö.

-Motiivipuolella tuhopoltoissa käy tutkinnassa ilmi hyvin usein mielenterveyden ongelmia. Syynä voi tosin olla myös vakuutuspetos tai mustasukkaisuus, Stenberg valottaa.

Helsingin Ullanlinnassa roihusi helatorstaista lähtien yhteensä neljä tuhopolttoa. Niistä kolme ensimmäistä tapahtui Tehtaankatu 12:ssa, jossa nyt vangittu nainen asuu. Neljäs tuhopoltto tuhosi autotallia Pietarinkadulla viime torstaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.