Mainos

Epäillyn valelääkärin tapaus mysteeri - läpäisi erikoistumistentin

Lääkärinä esiintyneen Esa Laihon tapaus herättää ihmetystä niin valvovan viranomaisen kuin hänen työtovereidensakin keskuudessa.

- Tämä oli minulle täydellinen yllätys, sillä Laiho oli ammattitaitoinen ja hänellä oli selkeästi kokemusta alasta. Hän ei hämmentynyt harvinaisemmistakaan sairauksista, kertoo Geriatriapalvelu Johanneksen toimitusjohtaja Jouko Laurila. Laiho työskenteli takavuosina Laurilan yrityksessä lääkärinä.

Sen jälkeen kun Laiho jäi pois Laurilan luotsaamasta yrityksestä, Laiho perusti oman yrityksen, Suomen geriatriakeskuksen. Laihon ja Laurilan yrityksistä tuli käytännössä kilpailijoita.

Laihon luotsaama Suomen geriatriakeskus alkoi menestyä, ja muun muassa Helsingin kaupungin Kustaankartanon palvelukeskus kertoo ostaneensa suurimman osan lääkäripalveluista Suomen geriatriakeskukselta.

- En ole itse asiassa varmaan koskaan kuullut kenenkään kritisoivan hänen työtään. Lisäksi tiedän hänen käyneen geriatrian erikoislääkärin koulutuksen ja läpäisseen erikoistumistentin, jatkaa Laurila.

Laurilan mukaan tuntuisi käsittämättömältä, että ihminen jolla ei ole lääkärin tutkintoa, läpäisisi erikoistumistentin.

Opiskellut, mutta toisaalla?

Tänään Valvira paljasti tehneensä tutkintapyynnön poliisille Laihosta. Laiho on esittänyt Valviralle pietarilaisesta yliopistosta saadun todistuksen lääkärintutkinnosta, mutta yliopiston mukaan Laiho ei ole koskaan valmistunut lääkäriksi heidän yliopistostaan.

Laiho itse kiistää olevansa valelääkäri, muttei suostu kommentoimaan asiaa enempää.

Onko mahdollista, Laiholla on todistus lääkärintutkinnosta, mutta eri oppilaitoksesta?

- Tätä me olemme kysyneet, mutta ainakin toistaiseksi tämä pietarilaisesta oppilaitoksesta saatu tutkintotodistus on ainoa, joka meille on toimitettu ja se ei yliopiston mukaan pidä paikkaansa, kertoo Lääkintöneuvos Pirjo Pennanen Valvirasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.