Mainos

Epäasiallisesta käytöksestä epäiltyä suurlähettilästä kuullaan ministeriössä – irtisanominen mahdollinen

Suomeen siirtyvälle suurlähettiläs Jarmo Viinaselle järjestetään virkamieslain mukainen kuuleminen epäasiallisesta käytöksestä, kertoo ulkoministeriön työhyvinvointipäällikkö Ritva Korpivaara.

Kuulemisen vetää ulkoministeriön hallintojohtaja Ari Rouhe. Mahdollisia seuraamuksia voivat olla kirjallinen varoitus tai irtisanominen.

Korpivaara kertoo, että seuraamuksista päättää ministeriön ylin johto, johon hallintojohtaja Rouheen ohella kuuluu valtiosihteeri Peter Stenlund. Korpivaara uskoo, että valtiosihteeri konsultoi asiassa myös ulkoministeri Timo Soinia (ps.).

– Meillä ei ole ollut tällaista tapausta ministeriössä aikaisemmin. Yleensä nämä kuulemiset vedetään alemmalla tasolla. Nyt kun tässä on kyseessä tämmöinen vakava tapaus, niin hallintojohtaja vetää tämän, Korpivaara sanoo.

Viinanen siirtyy Helsinkiin syyskuun 19. päivänä. Kuulemisen tarkempi aikataulu ei ole vielä tiedossa, mutta Korpinen arvioi, että se tapahtuu syys-lokakuussa. Ennen kuulemista Viinaselle luovutetaan tutustuttavaksi kaikki todisteet ja dokumentit, joita ulkoministeriöön on asiasta kerätty.

Viinasen kuulemisesta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.