Mainos

Entisen tyttöystävänsä tappanut pakkohoitoon

Entisen tyttöystävänsä Helsingin Vesalassa raa'asti surmannut mies sai käräjäoikeudessa tuomion taposta. Hän jäi kuitenkin syyntakeettomana ilman rangaistusta. Tekohetkellä 25-vuotias korkeakouluopiskelija puukotti nuoren naisen hengiltä viime marraskuussa.

Verityö tapahtui naisen vanhempien silmien edessä. Uhrissa oli noin 70 teräaseen aiheuttamaa vammaa. Puukosta sai myös tytärtään auttamaan rientänyt isä.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta murhasta teon julmuuden ja vakaan harkinnan takia. Mies kiisti murhan mutta myönsi tapon. Hänen mukaansa kaikki päätökset oli tehty kalevalaisten harhojen vallassa.

Hän uskoi kansalliseepoksen tekstien toteutuvan elämässään ja luuli olevansa Lemminkäinen. Uhrinsa hän yritti pelastaa huonosti päättyviltä häiltä.

Helsingin käräjäoikeus katsoi perjantaisessa ratkaisussaan, että mies syyllistyi tappoon, törkeään vammantuottamukseen ja törkeään kotirauhan rikkomiseen. Oikeuden mukaan teko ei ollut miehen sairauden vuoksi sillä lailla kokonaisuutena arvostellen törkeä, että hänet olisi pitänyt tuomita murhasta.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli tekohetkellä syyntakeeton, joten hänet määrättiin vankilan sijaan pakkohoitoon.

(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.